Aloxxi Essential 7 Restorative Hair Serum - recenzija



Slogan kompanije Aloxxi je "Vaša boja kose je naš jedini posao" (Your Hair Color is Our Only Business). Reč je o američkom brendu čiji je osnivač svima nama dobro poznata kompanija koja proizvodi lakove za nokte - OPI. Spada među luksuznije salonske brendove i sada je dostupan i u Srbiji. Uvoznik je Primax doo a proizvod o kome pišem danas dobila sam na recenziju posredstvom Studija22.

Do sada nisam imala priliku da koristim Aloxxi proizvode, prelistala sam oficijelni sajt i mogu da kažem da me ovaj brend zaintrigirao (i nadam se da ću uspeti da naletim ponovo na njih negde) - videla sam da u ponudi imaju proizvode poput Extreme reconstructor, Keratin Treatment, Thermal Protecting Spray, Weightless Styling Gelee, Volumizing Whip i Thickening Spray. Na osnovu asortimana očigledno je da je reč o ozbiljnom brendu. Zaista imaju dosta interesantnih proizvoda u ponudi pa i šampon za suvo pranje, hidrantni šampon, botanical oil (mešavina 7 prirodnih ulja!) itd.



Essential 7 Restorative Hair Serum je lagani silikonski serum koji sadrži sedam ulja - maslinovo, jojobino, orahovo, ulje grožđa, geranijuma, divlje žalfije i suncokreta. Na kutiji piše da je ovo "mešavina 7 biljnih ulja u obliku lakog seruma koji kosa lako apsorbuje, kreira brijlajtan sjaj, obnavlja elastičnost, omekšava kutikulu i štiti boju od štetnog UV uticaja."

Moj je stav da je korisno imati i koristiti silikonski serum, naročito ako vam je kosa suva i podložna oštećenjima. Kod Aloxxi linije dodatno je naglašen uticaj na očuvanje boje od štetnih spoljašnjih uticaja. Bočica izgleda vrlo elegantno, pakovanje ima 100 ml. Proizvod košta nešto iznad 2.000 dinara i deo je Style linije ("hold factor 1").



Nanosi se na vlažnu kosu pre feniranja. Ono što mi je bilo interesantno je tekstura ovog seruma - nije uljast kao ostali silikonski serumi već je baš kao nekakav gel, što nisam viđala do sad kod proizvoda ovog tipa. Miriše onako kako ja volim, na biljke i neku "hemiju". Koristim ga nešto više od mesec dana i mislim da je ovo jako dobar serum. Stavljala sam ga na vlažnu kosu i potom oblikovala kosu najvećim viklerima i bila je jako mekana i sjajna. Vrlo je lagan i ne otežava kosu a daje sjaj.



Ovaj serum namenjen je obnavljanju oštećene kose ali mislim da je ok i za preventivu kod onih koji imaju normalnu kosu.

15 comments:

  1. budući da se, koliko vidim iz teksta, radi o mješavini silikona i ulja, možeš li objasniti zbog čega se ovaj proizvod naziva silikonskim serumom, odnosno po čemu se razlikuje od proizvoda iz tvog prethodnog posta (Macadamia, Orofluido, Balea i sl. "ulja") za koje si tvrdila da to nije ista stvar i nazvala ih "tretmanima"? - hvala, lp :)

    ReplyDelete
  2. Zdravo,

    Nisam ja te proizvode nazvala "tretmanima" nego ih je nazvao proizvodjac (npr. Macadamia Healing Oil Treatment). Postoje silionski serumi/kristali/kapi i to je proizvod koji je nastao pre vise od 15 godina i o kome ti pricas (klasican predstavnik - Alfa Parf Semi di Lino, Avon Dry Ends serum itd) - i na svakom od ovih proizvoda je uputstvo za upotrebu gde pise kako se proizvod koristi.

    Pre jedno pet godina pokrenut je trend visefunkcionalnih "ulja" u nezi kose - svi ovi proizvodi u nazivu sadrze rec ulje iako to nisu prirodna ulja (primer - Macadamia Healing Oil Treatment, Morrocanoil Oil Treatment, Redken Diamond Oil, Kerastase Elixir Ultime Versatile Beautifying Oil ...). Gotovo svaki brend je izbacio svoju verziju ovakvih visenamenskih ulja i u uputstvu mozes da procitas kako se ova ulja koriste - stavljaju se pre feniranja, kao proizvod za finis, dodaju se u farbu, u masku, koriste se kao tretman pre pranja (tzv. pre-treatment). O ovom trendu i o uljima u svetu kozmeticke industrije pisao je i Daily Mail (mozes ovde da pogledas kao objasnjenje http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2258063/The-secrets-shiny-hair-Think-oil-make-locks-greasy-The-new-generation-elixirs-just-turn-head-.html). Oni o ovim uljima govore kao o novoj generaciji eliksira - to je nesto sto se razvilo u poslednjih nekoliko godina. Ja koristim termin "tretmanska ulja" jer ga smatram najprikladnijim buduci da ovo nisu prirodna ulja tj. ulja u pravom smislu te reci. Ja sam neka od novih ulja koja su se pojavila nabrojala u ovom tekstu http://negakose.blogspot.com/2011/11/uljani-tretmani-za-kosu.html

    Prosto, to su dve grupe proizvoda koje se koriste drugacije. Kada kupis bilo koji proizvod, imas upustvo u kome pise kako se koristi. Recimo za ovaj Aloxxi serum takodje postoji upustvo proizvodjaca kako se on koristi i vrlo je jasno da se radi o serumu.

    ReplyDelete
  3. hvala ti na opširnom odgovoru i pojašnjenju, ali meni se i dalje čini kako je u suštini riječ o istim ili vrlo sličnim proizvodima, ako u obzir uzmemo sastav (dakle najvećim dijelom silikoni sa dodatkom parfema i nekoliko biljnih ulja); ono što piše na etiketi je drugi par rukava, odnosno stvar marketinga, ja bih rekla :) normalna je praksa u kozmetičkoj industriji izbacivanje na tržište hrpe proizvoda koji obećavaju raznorazne učinke ne bi li nas nagnali na kupovinu, a ako pogledamo deklaraciju i uz minimalno poznavanje sastojaka, najčešće je riječ o prodavanju magle. tako da je moje skromno mišljenje da si djelomično u zabludi po pitanju razlikovanja ovih uljnih tretmana i seruma, nadam se da se nećeš uvrijediti već eventualno malo promisliti (i možda doći do zaključka kako nije uvijek istina sve što nam proizvođači pišu/obećavaju). još jednom zahvaljujem na tvom trudu i vremenu koje si uložila da mi pokušaš objasniti razliku, iako je moja namjera bila malo te navesti na razmišljanje :) lijep pozdrav :)

    ReplyDelete
  4. Zdravo,

    Po toj logici je i sampon koji ima silikone i biljne ekstrakte iz iste grupe proizvoda (jer ispunjava ta dva uslova) a to jednostavno ne stoji. Ono sto sam napisala napisala sam i iz licnog iskustva - Avonove zelene silikonske kapi se ne mogu koristi kao pre-shampoo treatment. Radi se jednostavno o razlicitoj formulaciji proizvoda, ova druga formulacija otkrivena je tek pre nekoliko godina. Ja sam ta tretmanska ulja isprobala sa zakasnjenjem (a silikonske serume koristim 15 god. sigurno) i na mojoj su kosi kao tretman pre pranja (jer je moja kosa izuzetno suva i porozna) napravila veliku i vidljivu razliku - kosa mi ima mnogo bolji pad i jednostavno drugacije izgleda, dobila sam X komplimenata od frizerki a to je jedina promena koju sam ja uvela u moju negu, iskreno i ja sam bila vrlo zacudjena time (zato ih dugo nisam isprobavala, mislila sam da mi to ne treba i da je beskorisno). Formulacija tretmanskih ulja se razlikuje od formulacije silikonskih kapi. Pogledaj sajt za Macadamia Oil treatment ili bilo koji. Ja na ovom blogu izrazito izbegavam da pisem neke gluposti radi citanosti i veruj mi da ne bih tek tako pisala bilo sta, X puta nisam napisala nesto sto bi bilo ultra-citano ako znam da nije istina. Ali svako ima pravo na svoj stav naravno.

    ReplyDelete
  5. oprosti, mislim da se nismo razumjele :)
    ako pročitaš moj prvi komentar, vidjet ćeš da sam pitala za razliku između konkretno OVOG recenziranog aloxxi seruma (a koji se sastoji od silikona i ulja) koji se u tekstu naziva "silikonskim serumom" i ostalih uljnih tretmana (dakle, između ostalog i Macadamie) koji su istog ili jako sličnog sastava. dakle, nisam nikako htjela reći (niti to mislim) da su obični "čisti silikonski" serumi (tipa te avonove zelene silik.kapi) i proizvodi poput Macadamia/Orofluido/Redken/Kerastase ulja jedno te isto, a još manje sam htjela insinuirati da nešto pišeš zbog čitanosti. Reći pak kako po ovoj mojoj "logici je i sampon koji ima silikone i biljne ekstrakte iz iste grupe proizvoda (jer ispunjava ta dva uslova" je tek bismisleno, s obzirom da jedan takav šampon ima pored ova 2 još masu drugih sastojaka, u različitoj količini i omjeru, dok se to isto ne može reći za ovaj aloxxi "silikonski serum" i bilo koji od ovdje spomenutih "uljnih tretmana". Ali svako ima pravo na svoj stav naravno :) lp

    ReplyDelete
  6. Pa ti i za ovaj serum i za Macadamiu/Orofluido/Redken jedino sto znas je da imaju silikone i biljne ekstrake i na osnovu toga izvlacis zakljucak da je to jedno isto (kao sto si napisala u svom prvom postu, na drugoj temi). Sad pises nesto drugo i odjednom se 'nismo razumele'. Ne naziva se ovaj proizvod u tekstu "silikonskim serumom" nego ga je PROIZVODJAC tako nazvao ne znam zasto uporno insinuiras nesto, sve sto treba da uradis je da pogledas uputstvo bilo kog proizvoda kao i sastav, ne izmisljam ja nista niti "nazivam" stvari odredjenim imenima. Gledajuci sastav Aloxxi seruma i Macadamie ili Balee (ova druga dva su slicno formulisana) videces da ima razlike u sastavu. Ja bih da ovu raspravu zavrsim ovde ako je ikako moguce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovde se upravo vodi rasprava koju smo nas dve imale juce. Poenta je sledeca... imas blog jako dugo... u principu mi se svidja i uglavnom sam letimicno citala tekstove... tek juce kad sam pazljivo iscitala tekst o silikonskim uljima za NEGU kose (nono) ja sam videla da ne znas osnovne stvari... trebalo bi da malo bolje poznajes tematiku s'obzirom na to koliko dugo se njome bavis... evo savetujem ti da odes malo na ana forum i prelistas teme gde se pominju ovi proizvodi i zakljucices vrlo brzo da nema nikakve razlike izmedju ovog proizvoda i makadamije samo zato sto je proizvodjac nazvao makadamiju tretmanom i napisao da moze i pre pranja da se koristi... moze naravno, kao i prirodno ulje posle pranja, ali prosto nema nikakav pozitivan efekat na tvoju kosu. Eto, zelim ti svako dobro i da malo bolje proucis tematiku kojom se bavis jer dovodis u zabludu citateljke. I jos jednom... SVE STO IMA U SASTAVU SILIKON NE STAVLJA SE NA KOSU PRE PRANJA, NEGO NA MOKRU ILI SUVU KOSU POSLE PRANJA I EFEKAT SVIH SILIKONSKIH PROIZVODA JE ISTI... ZAGLADJUJUCI I ZASTITNI... ZA NEGU SE KORISTE PRIRODNA ULJA... Posto saradjuse sa frizerima i ljudima koji se kosom profi bave, mozes sve ovo da proveris, pa da nas obavestis ko je u pravu... Pozdrav :) ;)

      Delete
    2. Ja iskreno ne znam o cemu pricate . Clan sam Ana foruma maltene od osnivanja i to za mene nije relevantan izvor informacija za negu kose (sta sam ja sve tamo procitala, to je skoro neverovatno, moj je princip da upravo o takvim neproverenim stvarima NE pisem, poenta ovog bloga je da razbija predrasude tipa onih koje se prenose po forumima). Da, postoje proizvodi sa silikonima koji se stavljaju na suvu kosu pre pranja, to nije tako velika filozofija da bi se mi sad danima raspravljali o tome (a vi napadate MENE jer takvi proizvodi postoje???). Sve najbolje ja se o ovoj temi vise necu oglasavati a ti si slobodna da odaberes blogove koje ces citati bez da vredjas ljude. Bas zato sto o ovim temama citam jako dugo znam o cemu pricam a ko zeli moze da nastavi da se informise na Ana forumu naravno. Za one koji zele pravi izvor informacija preporuka za www.thebeautybrains.com.

      Delete
    3. Ja iskreno ne znam zašto se ti osjećaš prozvanom i uvrijeđenom, kad sam ti ja na sasvim lijep i pristojan način postavila pitanje (isključivo na ovom postu) i pokušala skrenuti pažnju na nešto...također ne znam ni na koji to moj komentar na drugoj temi misliš, s obzirom da je ovo prvi post na tvom blogu na kojem sam komentirala iako te pratim već duže od godinu dana. Jednako kao i čitateljica iznad mene (snorkijevka), blog i tvoje savjete sam smatrala generalno dobrim i kvalitetnim, sve dok mi jučer na tvom prethodnom postu također nije upalo u oči da ne "razlikuješ kruške i jabuke" (tj.čista prirodna ulja [koja još i imaju neku funkciju ako se stavljaju kao tretman prije pranja, mada bi se i o tome sad dalo polemizirati] i ove silikonske mješavine koje se danas nazivaju raznoraznim imenima). Ja osim što znam pročitati ono što si sama napisala u tekstu, također znam i proguglati INCI listu i relevantnu znanstvenu literaturu (i ne, pri tome ne mislim na forume) te na temelju toga donijeti zdravo-razumski i logički zaključak, a ne slijepo se držati samo onoga što piše na samom proizvodu. S obzirom da ne prihvaćaš nikakve sugestije (a kamoli konstruktivnu kritiku), ovo će biti i moj posljednji komentar te je, što se mene tiče, rasprava završena.
      Također ti želim svako dobro u daljnjem pisanju i dovođenju čitateljica u zabludu, a ako nekad negdje slučajno naiđeš na silikonsko-uljni serum na kojem npr. piše da djeluje "iznutra", možeš ga i slobodno popiti, jer je eto "proizvođač tako napisao" ili pak zato "što tako piše u uputstvu" (malo karikiram, ali sumnjam da ćeš i moju šalu znati ispravno protumačiti) :) LP

      Delete
    4. Mislila sam da si ti Snorkijevka jer vam je argumentacija identicna (pobrkala sam vas, zapravo sam se obracala njoj a ne tebi na bazi onoga sto mi je prethodno napisala i izvinjavam ti se). Imate agresivan nastup iz meni nepoznatog razloga. Postoji razlika izmedju ulja koja prodiru u untrasnjojst dlake I ulja koja ne prodiru u unutrasnjost dlake - sto ne znaci da "jedna neguju a druga ne" (tako sam I ja razmisljala ali mozda pre 6-7 godina), na samom blogu ima nekoliko tema o tome. A ja cu da pijem ulja ako to tebe zabavlja. Pozdrav

      Delete
    5. Žene. . . Katastrofa.
      Ja volim tvoje postove, recenzije i preporuke. ♡♥♡

      Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji ne umeju da civilizovano a argumentovano razmenjuju mišljenja pa čak i ako su opozitna. . .

      Pozdrav Jelena, samo nastavi!!!

      Delete
    6. Hvala ti mnogo mi znači!

      Delete
  7. kao što rekoh, ovo je sledeći proizvod na mojoj waiting listi :) čeka i čeka i čeka.... imam toliko seruma koje moram da potrosim pa onda da dodje ovaj na red.... Mislim da ću ovih dana morati da odfikarim poduže kosu, jer mi je bas "ofucana" na krajevima

    ReplyDelete
  8. Guglajuci Aloxxi recenzije, naletim i na ovaj post :). Razmišljam se da kupim ovaj serum, mada mi još par proizvoda iz njihovog kataloga zvuče baš privlačno. Btw, uvek mi je sjajno na koje sve načine koristiš preparate za negu, pa u zavisnosti šta odaberem, pitaću te za neke dodatne savete :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je primamljiv Aloxxi :) Poslacu ti u bočici malo seruma za probu

      Delete