Still LUX krema za negu i oblikovanje kovrdžave kose - recenzija


Mnogo kovrdžavih devojaka koje znam imaju neku svoju "caku" koja im pomaže da im lokne budu lepe i definisane. Često su to vrlo specifične ili ne tako uobičajene stvari, ali ono što je bitno jeste - da daju efekat, da umesto nedefinisane "pudlica" frizure istaknu kod kovrdžave kose ono najlepše i najbolje. Nalaženje pravog proizvoda često zahteva puno "pokušaja i grešaka" ali je važno jer dugoročno rešava problem stalnog feniranja ili nošenja skupljene kose.

I ja sam probala više proizvoda za kovrdžavu kosu. O Subrina kremi za kovrdže sam već pisala u ovom postu a između ostalih probala sam i Still LUX kremu o kojoj pišem danas. Još jedna slična, ali teža krema jeste Afroditina Ti & Ti -  dosta masna, ali može biti spas ako imate jako suvu kosu. Ja sam Ti & Ti koristila kad mi je kosa bila izrazito oštećena i frizzy jer stvara dobru barijeru od spoljnih uticaja i štiti kosu.

Na pakovanju Stillove kreme piše da je namenjena za "negu i oblikovanje kovrdžave kose". Proizvod izgleda kao vodenasta krema, bele je boje i ima prijatan osvežavajuče-voćni miris. Ne sadrži silikone. Mojoj kosi daje blagu definiciju kovrdža i sjaj.




Stillova krema ne sadrži alkohol i ima blag efekat učvršćivanja kose. Definiše lokne ali ih ne ukrućuje. U zavisnosti od tipa kose - ovo vam može odgovarati ili ne (ne ako želite čvršće lokne i jaču definiciju). Meni lično ovaj tip kreme odgovara onda kada želim da mi kosa bude talasasta sa tek blagom definicijom. Glavni sastojak kod ovog proizvoda (kao i kod Afroditine Ti & Ti kreme) je mineralno ulje (paraffinum liquidum) koji je emolijent (ima omekšavajuće dejstvo). O mineralnom ulju, vrlo slično silikonima Internetom kruže razne "strašne" priče kao o jednom od opasnih i nepoželjnih sastojaka. Mit je potekao od priče o neprečišćenom mineralnom ulju dok je mineralno ulje koje koristi u kozmetici zapravo nešto drugo - potpuno je bezbedno i neškodljivo.

"Mineralno ulje koje se koristi u kozmetičkoj industriji se smatra jednim od najbezbednijih neiritantnih hidrantnih sastojaka ikada pronađenih" (izvorCosmetics & Toiletries, Januar 2001, strana 79; u Cosmetic Dermatology, Septembar 2000, strane 44–46). 

(Više o Paraffinum Liquidum čitajte na sajtu "kozmetičkog policajca" Paule Begoun http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/emollients/mineral-oil)



Drugi na listi sastojaka je glicerin koji je higroskopan tj. privlači vlagu iz vazduha (izuzev u uslovima jako suvog vazduha, kada je obrnuto). Nekim osobama sa kovrdžavom kosom glicerin prija, dok nekima ne (za moju kosu je ok). 

Takođe, proizvod sadrži parabene.

Cena proizvoda je prilično povoljna i oko 250 ml košta negde oko 250 dinara.


Povezani tekstovi:



Koje proizvode za definiciju kovrdža vi koristite?


12 comments:

  1. Jurim Afroditinu ti&ti kremu ne znam ni ja koliko dugo. Bilo ih je i u lillyju i u dmu, a sada ih vise nema. Da li znas gde mozda mogu da je pronadjem :)
    Bas lepa recenzija, svidja mi se analiziranje sastojaka na pravilan nacin (malo blogerki to tako radi) :)

    ReplyDelete
  2. Ja nemam kovrdzavu kosu, a volela bih da probam ovu kremu, pre svega zbog te uv zastite. Sta mislite kakav bi bio efekat, da li imate iskustva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti je kosa ravna i tanka, mislim da bi ova krema mogla da je umasti. Bolje je naći proizvod specijalizovan za zaštitu od sunca. Philips Knigsley ima odličan sprej Daily Damage Defence Spray, ima i manje pakovanje (za probu) koje se može naručiti na feeluniqe.com. Balea takođe ima sprej za zaštitu od sunca.

      Delete
  3. Pozdrav! Da li bi neko mogao da mi kaže gde u Beogradu mogu da nađem ovu kremu? Obišla sam i dm, i lili, rodu, ideju.. Nigde je nema...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imate u Liliju sigurno. Pitajte prodavačice. Uglavnom je na donjim policama.

      Delete
  4. Hej meni bi trebala pomoc u odabiru savrsenih kerastasa. Imam plavu ekstremno suhu i frizzy kosu, koja je frckava ako je osusim bez fena , a ako je ne ispeglam 4 dana nakon pranja ce biti napuhana. To sve izgleda jako neuredno i ne znam sta da radim. Pritome se lako ostecuje i puca bez obzira na to sto imam debelu dlaku. Molim vas pomozite , cjena nije bitna. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odličan proizvod (ako cena nije faktor) koji u poslednje vreme svima preporučujem je Philips Kingsley Elasticizer. Takođe mi se kao dobar pokazao Redken CAT proteinski tretman u spreju i Macadamia Deep Repair maska. Od Kerastase proizvoda najbolje recenzije ima Masquintense iz narandžaste linije.

      Delete
    2. Moze li to i za kovrcavu? Nekako je i lagana i suha i leti i pravi se ona uzasna mreza odozgo!

      Delete
    3. Still krema ili gore pobrojani proizvodi? Moze i jedno i drugo za kovrdzavu kosu :)

      Delete
  5. Gde moze da se nadje ova krema still?

    ReplyDelete