Omiljeno u junu


Danas post sa pregledom onoga što sam koristila i što mi se dopalo u junu. Opet napomena da će na kraju biti malo nekozmetičkih stvari :)


Amika Perk Up Dry Shampoo - kupila sam set sa nekoliko mini Amika proizvoda i mogu da kažem da mi se od tih proizvoda ovaj najviše dopao, stvarno dobar šampon za suvo pranje. Može se koristiti kada vam kosa izgleda prljavo (za upijanje suvišne masnoće) ili kada određenim delovima kose želite da date dodatni volumen. Sve u svemu, kad se uzme u odnos cena/količina - nije baš jeftin ali stvarno je super tako da ću ga verovatno ponovo kupiti. Pogotovo ova mala verzija, pogodna za nošenje svuda. Ne "zabeli" i ne isuši kosu previše, pruža optimalan nivo "osvežavanja" frizure.

Probala sam i Amika masku i mogu da kažem da je jako skupa za efekat koji daje.



Gliss Total Reapir Instant Hairtherapy koristi se kao maska i po uputstvu se na kosi drži jedan minut (može i duže svakako). Dok ih nije bilo kod nas, uspevala sam da ih nabavim nekoliko puta iz Hrvatske i Slovenije. Pored ovih u bež pakovanju probala sam crne, tirkizne i roze (kod nas se mogu kupiti crne i tirkizne). Sa sve te tri vrste dobijala sam efekat kao sa običnom drugstore maskom za kosu dok mi sa ovim u bež pakovanju kosa izgleda puno drugačije - sjajno, nahranjeno i lakše se oblikuje. 

Kada se slomi ovaj vrh tubice, onda se okrene i koristi tako da opet može da se zatvori (u zavisnosti od toga koliko vam je duga kosa, jedna tubica moći će da se koristi više puta). Možda je ovo moje pojašnjenje suvišno ali ja nisam obratila pažnju na to dok mi frizerka nije pokazala ;p 


E sad, ovo je stari "favorit" ali intenzivno sam ga koristila u junu pa se valjda i to računa :) Uglavnom, dve frizerke su me pitale da im objasnim kako može da se naruči sa feelunique.com :) Sa njim uspevam da se isfeniram i sama kod kuće (ne perfektno, ali puno je lakše). Redken Align 12 služi za zaštitu kose od toplote i za ispravljanje. Pored toga ima i kondicionirajući efekat pa moja kosa izgleda nahranjeno, sjajno i teško. Nije mi dobar baš koliko Kerastase Ciment Thermique ali tu je negde. Savet koji sam pročitala na internetu i koji zaista deluje - posle nanošenja ovog losiona za ispravljanje treba ga ostaviti na kosi da "odstoji" par minuta pre feniranja i efekat će biti dosta bolji.



Sezona negovanja stopala je u punom jeku :> Ovo je jedan proizvod koji volim i koji je užasno jeftin (70 - 80 dinara). To je gel za negu stopala providne boje koji sadrži pantenol.  Alba gel miriše na mentol, hladi i osvežava i to je efekat koji mi se kod njega najviše sviđa. Nemam puno problematičnu kožu stopala ali moja majka ima i redovno ga kupuje. Kao što rekoh, meni je dobar ako ni zbog čega drugog zbog tog efekta hlađenja, tek sa ovim gelom sam shvatila koliko je dobro da proizvodi za stopala imaju mentol u sebi, stvarno dobra fora :>


Essence All about Matt! kompaktni puder za matiranje kupila sam jer je Jelena sa bloga MojNeseser pisala o njemu. Imam kožu veoma sklonu mašćenju i mogu da kažem da duo sa slike prilično pomaže kontrolisanju tog problema. Ovi papirići za matiranje su sjajni a uopše nisu skupi (oko 250 dinara) i pakovanje je praktično (za razliku od nekih drugih Essence papirića za matiranje). Puder za matiranje zaista matira bez "brašnjavog" efekta na licu. MAC blot mi je omiljeni ali poslužiće i ovo kao dobra zamena dok ne kupim ponovo MAC.


ESI aloe vera gel kupila sam za neke recepte za kosu. U međuvremenu sam napravila jednu prskalicu sa aloe vera sokom (ovaj post) a ovaj gel mi se između ostalog pokazao jako dobrim za smirivanje iritirane kože posle depilacije. Aloe vera jednostavno mojoj koži neverovatno prija. Inače imam jako osetljivu kožu i mučim muku sa crvenim tačkicama i iritacijama i posle najobičnijeg brijanja a kamoli depilacije. Uglavnom, odličan, višefukncionalan i prilično jeftin proizvod.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za kraj dva nekozmetička junska favorita :)) Jedno je serija (koju verujem da svi znate a ja sam je malo kasno otkrila) a drugo je pesnik :d

Dakle, "manija" koja je mene uhvatila kasno - Game of thrones - prvu epizodu pogledala sam u junu ove godine a i poslednju snimljenu epizodu takođe u junu ove godine, što znači da sam tokom juna odgledala sve četiri sezone :)) Ima i dosta scena nasilja, eksplicitnih  itd. ali često i stvarno briljantnih scena. Sve u svemu, jako zarazna serija. Ja sam gledala online sa prevodom, nisam skidala sa Interneta ništa. Navučena sam potpuno i naravno, čema s nestrpljenjem nove epizode.

Omiljeni lik: Arja Stark
Omiljeni deo: Kompleksan odnos između Džejmi Lanistera i Brijen







E sad, verovatno bi trebalo da me je sramota zbog načina za koji sam saznala za Volt Vitmana :)) Ako slušate Lanu Del Rey onda se verovatno sećate "frke" pre objavljivanja mini-filma Tropico.I ja sam ga dugo čekala (na kraju mi se i nije toliko dopao) ali ima onaj deo gde Lana igra oko šipke i izgovara monolog. Stihove iz monologa sam izguglala i ispostavilo se da je to deo pesme "I sing the body electric" Volta Vitman. Volt Vitman je klasik američke poezije a interesantno je da ga mi u srednjoj školi nismo ni pomenuli (bar ne koliko se ja sećam). Takođe postoji par referenci na Volt Vitmana u seriji Breaking Bad. Ako ste ljubitelj poezije, evo preporuke. Za razliku od mnogih mračnih i teških pesnika, Volt Vitman ima, rekla bih, neku vrstu optimističnog pristupa. Piše o životu u Njujorku i o tome kako je važno živeti sada, u ovom trenutku i kako je čoveku za sreću zapravo potrebno prilično malo (da bude zdrav!). Čuveni "quote" - "Dismiss whatever insults your soul".






I za kraj nešto što mi je stvarno mnogo ulepšalo jun - uradila sam intervju sa dr Striborom Markovićem. Obožavam kad imam priliku da pričam sa ljudima koji su školovani i drago mi je da je dr Stribor Marković odvojio svoje vreme da da stručan pogleda na neka pitanja koja se tiču nege kose (za one koji su propustili post je ovde: http://negakose.blogspot.com/2014/06/intervju-dr-stribor-markovic-i-deo-o.html)

14 comments:

  1. Ima mnogo klasika svetske književnosti koji se nisu spominjali u školi :). Sad ne bi ih bilo moguće ni spomenuti sve :D. Zainteresovala si me za Redken Align 12. Naravno :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se... ali nešto razmišljam da li je to zbog toga što su oni koji su kreirali program u našim školama više naklonjeni recimo ruskim klasicima nego američkim... Kao što neki u USA npr. ne znaju ko je Dostojevski a nama je to osnovno : >

      Delete
    2. Mislim, nismo morali da čitamo kao lektiru, ali bar ime i prezime :)

      Delete
  2. Super proizvodi :) Najvise me privlaci Redken, da li je u formi spreja ili kreme? (ne vidi se dobro na slici) I da li si mozda probala Schwarzkopf Osis Flatliner sprej? Htela sam da ga kupim pa me zanimaju komentari i iskustva :)
    Jelena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na kutiji piše da je "losion" znači kao neka ređa krema :) Nisam probala taj Schwarzkopf, evo gledam sad recenzije na MakeUpAlley.com, nisu loše

      Delete
    2. Hvala ti puno na odgovoru :) Isprobacu ovih dana Flatliner a sl. put planiram da porucim nesto od Redkena, mislila sam da probam njihov Smooth Lock Heat Glide ali sad me vise privlaci ovaj sto ti imas, nisam ni znala da postoji :)

      Delete
    3. Ja sam imala onaj Heat Glide (staru verziju, ali to je bilo odavno) i nije mi baš bio dobar. Ima sad i Smooth Lock sprej, on ima mnogo dobre recenzije. I još jedan Redkenov proizvod za ispravljanje je imao mnogo dobre recenzije (htela sam da ga naručim) ali ne mogu da ga nađem sad nikako (nešto su menjali pakovanja).

      Delete
    4. Vidim i ja da sad sve nesto drugacije, i ovaj Align 12 je sad izgleda u nekoj crnoj tubi a Heat Glide Smooth Lock je u nekoj providnoj braon boci sa sprejem gore, samo mi je on malo cudan jer izgleda vise kao neko ulje a s obzirom da stiti od toplote trebalo bi da se stavlja na celu kosu pa se bojim da bi dosta izmastio. Odakle porucujes Redken? :)

      Delete
    5. Heat Glide koji sam ja imala je bilo baš kao silikonsko ulje. Koristila sam ga u periodu kada sam se najviše peglala i potpuno sam uništila kosu tad. Redken naručujem sa FeelUnique.com :)

      Delete
    6. Onda sigurno necu Heat Glide, radije cu poruciti Align 12 jer je u formi losiona :) I ja sam htela da porucim preko feelunique, nisam jos do sada porucivala nista preko interneta, da li se placa carina na te manje iznose i koliko otprilike izadje? (izvini sad sto te toliko ispitujem ali stvarno nemam pojma kako sve to ide)

      Delete
  3. Nema problema :) Meni naplaćuju carinu na sve sad. Zaračunaj carinu maksimalno još 40-50% od vrednosti proizvoda. Posle isporuke, FeelUnique.com skeniraš onu carinsku deklaraciju i pošalješ im e-mail-om i oni bi trebalo da ti vrate novac za carinu kad im to pošalješ.

    ReplyDelete
  4. Meni nažalost ove Gliss Kurr maske baš i nisu puno pomogle, ali si me zato zainteresirala za Redken Align 12 :D Odoh ga čekirati na feel :D

    ReplyDelete
  5. Ove male stvarčice su mi bile genijalne i moram i ovu nabaviti da probam, samo što se zbog moje podugačke kose i ne isplati, jedino kad je opet skratim.
    Gde si nabavila taj gel za stopala? Obožavam, ali obožavam sve što hladi stopala u ovom vrelom periodu. Imala sam Afroditino mleko za telo sa ice efektom i nije bio loš, ali sad kao da je prestalo dejstvo. Balea sa istim tim efektom, ali baš za stopala i njemu isto nakon nekog vremena slabi dejstvo..
    I ESI gel, takođe, gde si ga nabavila? I da li možda imaš sastav tog gela? Ja sam probala pravi gel iz same biljke aloe vere na lice i na razne neke bubuljice na ramenima koje mi izlaze čim bukne sunce ili se zadržim nešto duže vani i sredilo je sve to, i crvenilo i bubuljice i svrab i peckanje, ma super stvar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gel za stopala kupljen je u Maxiju (u Vranju) :) ESI imа u Liliju kao i u apotekama. Ovo je 99,9% gel aloe vera + ulje čajnog drveta (nemaju 100% čisti), ovo je copy/paste liste sastojaka sa interneta jer sam izgleda bacila kartonsku kutiju (na kojoj su izlistani sastojci): Each 100ml contains the following active ingredients:
      Aloe Vera (Aloe Barbadensis)
      100% pure juice, cold pressed, organic, 99.9% bioactive
      Vitamin E (Tocopherol Acetate)
      Tea Tree Oil (Melaleuca Alternifolia)

      Delete