Garnier maske za kosu - uporedna recenzija







Kada je u pitanju kupovina maski za kosu u supermarketima ili radnjama tipa Lilly/DM, moj "default" izbor su Garnier maske. Takođe, ako me neko pita da mu preporučim masku iz nižeg cenovnog ranga posle dužeg razmišljanja :> uglavnom mogu da predložim Garnier. Međutim, nisu mi sve jednako dobre. O nekim njihovim maskama sam već pisala na blogu a danas recenzija još tri Garnier maske. 

Garnier Ultra Doux Reconstructing Mask (maska sa medom, matičnim mlečom i propolisom)



Šta piše na kutiji? "Nova regenerativna formula objedinjuje tri blaga: matični mleč, poznat po svojim obnavljajućim i osnažujućim svojstvima, propolis, poznat zbog svojih zaštitnih svojstava i med koji se koristi vekovima zbog svojih negujućih svojstava. Rezultat: jača, nahranjena i zaštićena kosa, obnovljena do vrhova bez osećaja težine. Za maksimalan oporavak kose ostavite da deluje 3-5 minuta a zatim isperite."




Moji utisci: Čudesnog efekta transformacije vlasi nema, ali dugoročno ova maska može biti dobar saveznik u borbi protiv suve kose.  Miriše kao Palmolive gel za tuširanje "med i mleko" (which is good). Kao što znate ja preporučujem rotiranje maski (npr. koristite jednom proteinsku, pa pri sledećem pranju hidrantnu, pa posle ovu Garnier itd) tj. verujem da je dobro imati nekoliko maski i menjati ih (i skupih i jeftinijih) i ove bolje Garnierove maske se super uklapaju u tu priču. Rasporedite ravnomerno na kosu, držite 30 min, po želji stavite plastičnu kesu i zagrevajte fenom i - voila ;p Ko je ozbiljno oštetio kosu neće naći rešenje u ovoj maski ali za one sa suvom kosom, po mom iskustvu ovo je solidna maska.

Cena: 400 - 500 dinara (u zavisnosti od mesta kupovine)

Ocena: 8

Garnier Fructis GoodBye Damage



Šta piše na kutiji? "Formula obogaćena Keraphyllom i uljnim ekstraktom ploda Amle, obnavlja kosu iznutra i zaceljuje pukotine na vlasi - regeneriše do jednogodišnje oštećenje kose za nedelju dana. Ugodite svojoj oštećenoj i osetljivoj kosi sa raskošnom buter maskom za obnavljanje kose. Rezultat: Kosa je jača od korena do vrhova. 10x jači pramenovi, 4x manje ispucalih vrhova. Uputstvo za upotrebu: Nanesite na obrisanu kosu, ostavite da deluje 3 minuta i isperite."





Moji utisci: Šta je problem sa ovom maskom? Prenaglašena reklama i previše obećanja dok su konkretni efekti dosta slabiji. Volela bih da čujem i vaše utiske za ovu masku ali meni jednostavno nije bila ništa posebno a naročito je ne bih nazvala maskom za oštećenu kosu. Kod mene je imala efekat osrednjeg regeneratora.

Cena: 400 - 500 dinara (u zavisnosti od mesta kupovine)

Ocena: 6

Garner Ultra Doux Nourishing and Repairing Mask




Šta piše na kutiji? "Ultra DOUX maska za kosu spaja ulje argana, poznato po hranljivom dejstvu i brusnicu poznatu po antioksidantnom dejstvu u laganu kremastu teksturu koja se brzo stapa sa vašom kosom i neguje i štiti obojenu kosu. Način upotrebe: Nakon šamponiranja bogato nanesite proizvod sve do krajeva, ostavite da deluje 3 minuta i zatim isperite."




Moju utisci: Sa puno nade sam kupila ovu masku - iako farbanu kosu nemam, kupujem nekad maske za farbanu kosu jer su namenjene (ili bi trebalo da su namenjene) kosi koja je sa aspekta nege zahtevnija od proseka. Iz tog razloga ovakve maske mi uglavnom odgovaraju. Međutim, ova maska mi je po rezultatima dosta slabija od pomenute maske sa medom ili Garnier Avocado Oil and shea butter. Koristila sam je nekoliko puta i nisam uspela da je potrošim. Skoro sam joj dala još jednu šansu ali kosa mi je dosta loše izgledala posle. Mislim da ima efekat sličan boljem balsamu za kosu koja je normalna i nije zahtevna ali vam je kosa suva i/ili oštećena onda ova maska neće biti baš od koristi.

Cena: 400 - 500 dinara (u zavisnosti od mesta kupovine)

Ocena: 6

Kakvi su vaši utisci kada su u pitanje Garnier maske?


3 comments:

  1. Prvo nisam probala jer se očito med i ja ne slažemo, ali verovatno ću kupiti kad mi proradi želja da promenim nešto.

    Drugu masku jesam i iskreno, bolji mi je balzam iz iste kolekcije tj. jači je, hranljiviji i zagladi kosu potpuno. Kao da je balzam pakovanje, a ova maska da je balzam.

    Treću masku sam kupovala više puta jer ima i divan miris, lepo mi zagladi kosu, bude vazdušasta, ne slepi mi se kosa, ide uz svaki šampon, ali da, suvu kosu neće nahraniti.

    Generalno sve Garnier maske nisu baš za oštećenu kosu, neki možda i jesu, ali tek toliko da zamaskiraju problem i da na oko ona izgleda ok. To sam imala sa ovim trećim. Za suvu mogu da se nađu, od onih 3 ulja do šea butera i avokada.

    Šteta, oni su nekada imali fantastične kolekcije, sada su neke spojili u jednu, neke izbacili i prestali da prave, druge su zamenili sa nekim drugim kolekcijama, ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, za suvu kosu mogu da budu dobre :)

      I da, izmenjali su svašta-nešto što se tiče kolekcija, ne može više ni da se proprati čega ima čega nema :))

      Delete
  2. Goodbye damage sam samo probala i to samo zbog marketinga i silnih obecanja.

    Prica je lepa, ideja sjajna, a ucinak nikakav. Bas kao sto kazes kao prosecan bazam, mada i to je pod znakom pitanja.

    Ostale nisam probala i ne bih.

    One u zelenom pakovanju sa Shea puterom i uljem avokada i ona sa tri ulja (ne znam nazive :() su mi divne, jako lepo hidriraju. Mislim da bi tebi bile odlicne s obzirom na tip kose.

    ReplyDelete