Wishlist #1

Nedelja veče je, prema nekim istraživanjima, najdepresivniji deo nedelje zbog razmiljanja o svemu onome što sledi počevši od ponedeljka. U to ime ću sebi priuštiti malo dokolice, umesto da razmišljam o sutrašnjim obavezama, večeras slažem moju prvu wish listu na blogu :))



Clinique Almost Lipstick u nijansi Black Honey ima gotovo kultni status kada je kozmetika u pitanju, a poznat je i po tome što je korišćen za usnice Arwen u filmu Lord of the rings  



Šminka koju koristim (izuzev maskare) vrlo je neutralna i takoreći bez boja :d tako da meni Clinique-ove varijante "almost" šminke jako odgovaraju. Oduševila sam se kad sam videla da postoji cela Black Honey kolekcija. Može da se kupi na FeelUnique.com i čak nije tako puno skupa ali nažalost ne postoji shipping opcija za Srbiju. Ne znam da li ovo može da se kupi u npr. Sephori ali ako vidite negde, a da nam je dostupno, javite. 

Elizabeth Arden Green Tea sam viđala hiljadu puta a zapravo sam pomirisala prvi put u Nišu pre 2-3 meseca, pošto je bila neka promocija. Nije neki kompleksan, težak parfem "sa pričom" ali meni se jako sviđa kako se razvije na mojoj koži, miriše mi na nešto čisto i sveže a ja sam večito u potrazi za takvim mirisima. Green Tea krema za telo jako je hvaljena takođe, pa bih volela da ih probam u paketu. Nadam se da će biti moji ovog leta :)

Ovu kremu sam imala ranije a sada je želim ponovo pošto genijalno miriše i umiruje kožu. Nuxe se u mom gradu ne prodaje još uvek tako da čekam neku priliku da je kupim kada odem u Bg. 


Intenzivo razmišljam o spravicama za vežbanje koje se mogu koristiti kod kuće i nadam se da ću uskoro sebi kupiti nešto od toga (eliptični trenažer i klupu za trbušnjake, recimo). Nije mi uvek izvodljivo da stignem do stadiona/teretane pa bih volela da imam neku alternativu. Meni vežbanje nije toliko bitno zbog izgleda (mada je i to vrlo važan plus, naravno ;) već se nekako bolje osećam ako sam aktivna. 



Bath and Body Works sveće su mi takođe na wish listi; za sad sam pronašla nešto na EBay ali uglavnom je prilično velika poštarina. Nadam se da ih ulovim nekako/negde uskoro, mada mi za sada jako slabo ide :d



Opsednuta sam trenutno i svime što proizvodi Crest :d Na slici je pasta za izbeljivanje i tretman za poliranje. Šteta što ovi proizvodi nisu dostupni u Srbiji. 

L'oreal Steampod je revolucionarna pegla za kosu koja znatno smanjuje oštećenja u odnosu na obične pegle. Takođe, gotovo ju je nemoguće naći u Srbiji jedina opcija mi je da je naručim sa nekog stranog sajta i da platim full carinu što znači da bila prilično skupa. Želim je još od kad se pojavila :>

Pozdrav do sledećeg čitanja :)

Mimične bore

Danas vam pišem o jednoj temi koja ima veza se negom i kozmetikom ali sa negom kose ne baš :)

Mimične bore su nešto o čemu sam ranije dosta čitala pa bih želela da podelim neka svoja iskustva i razmišljanja o tome. Bore na čelu imam od 21. godine, što znači da su ovo bore koje nisu baš uslovljene godinama. Imam ih na identičnom mestu gde ih ima moja majka. Evo šta se sve može uraditi po tom pitanju a da ne uključuje plastičnu hirurgiju.

Frownies



Interesantno je da se još uvek niko nije setio da uveze ovaj proizvod kod nas. Princip na kome se zasniva Frownies linija proizvoda je sledeći - komad vrlo čvrstog kartona se u toku perioda od više sati (recimo prilikom spavanja) prilepljuje na deo lica gde se bore nalaze i on "trenira" mišiće da budu u drugačijem položaju no što ste navikli ako se recimo stalno mrštite : >

Ovaj proizvod izmišljen je pre više od 100 godina i originalno su ga koristili glumci i glumice u Holivudu.


Fotografija preuzeta sa sajta Frownies.co.uk


Moje mišljenje je da je ovo dobar koncept, što je najvažnije ne uključuje botoks, plastičnu hirurgiju a ima veze sa čistom logikom i upornošću :) Ako ste baš baš rešili da vam je neophodna estetska intervencija usled nekog od ovih problema moj bi savet bio da ipak prvo pokušate da koristite Frownies. Da napomenem da Frownies ima "85% would buy again" rejting na MakeUpAlley.com sajtu, što je odlično.

Ja sam ih koristila nekoliko godina i mogu da kažem da ovo zapravo funkcioniše. Kad sam ih naručivala prvi put bila sam vrlo skeptična jer sam mislila da su sve recenzije plaćene ili tako nešto : > Ipak, ispostavilo se da prilično deluju. Naročito ako bore dobijate tokom spavanja zato što lice pritiskate o jastuk.

Mogu se kupiti na iherb.com kao i na feelunique.com i koštaju oko 15 EUR po pakovanju.

Pored verzije koja se koristi za okomite tzv. "eleven" bore na čelu postoje i sledeće varijante:


Frownies za bore u uglovima usana i očiju:



I još dva njihova nova proizvoda koja su se relativno skoro pojavila:

Frownies Gentle Lifts lip line treatment:


Frownies Eye Gels Under Eye and Eyelide treatment:



Save my face jastuk

Budite se ujutru sa crtama na licu od jastuka? Ako ste od onih koji spavaju na stomaku i ne mogu da se odviknu od toga, i pritom vrše veliki pritisak na kožu lica, jedna od opcija je i Save my face pillow koji umanjuje pritisak koji trpi vaše lice tokom spavanja. Koncept je takođe logičan, jednostavan i ima smisla a takođe se može koristiti preventivno dok bora još nema (zapravo to bi još bilo i najbolje). Takođe ga koriste pacijenti posle operacije fejsliftinga kako bi što duže održali postignuti rezultat. Prodaje se u dve verzije mali ("petite") koji se stavlja na jastuk koji inače koristite i veliki ("la grande"). Može se naručiti na sajtu www.savemyface.co.uk. ili na sajtu eBay.  Imam petite ali priznajem da ga neredovno koristim.




Glikolne kiseline, retinoidi


Ko prati moj blog mogao je do sada da zaključi da sam opsednuta recenzijama na MakeUpAlley.com, prosto mislim da je to najbolji izvor informacija kada su u pitanju kozmetički proizvodi jer ima zaista puno (i to velikom većinom neplaćenih, objektivnih recenzija) pa je mnogo lakše doneti odluku da li treba nešto da kupim ili ne. Uglavnom, kada se pretražuju različiti tretmani za lice, najbolje ocenjeni su oni koji sadrže glikolne kiseline i retinoide i mislim da su to jedni od retkih kozmetičkih sastojaka koji zaista donose neku promenu na licu. Pritom, izrazito je hvaljen Alpha Hydrox brend (ova crvena ambalaža dole) a to su kreme koje koštaju 10 do 15 dolara (mnogo manje nego neki kvazičudotvorni brendovi poput La Praire, Sisley, Chanel i šta-ti-ja-znam :). Izguglajte ove kremice, iznenadićete se :) 


Glikolne kiseline vrše funkciju pilinga uklanjajući površinski sloj mrtvih ćelija tako da se otkriva donji, svežiji sloj kože. Ovo je naročito korisno za one koji traže kreme sa anti-age efektom kao i u slučaju da imate razne diskoloracije na licu. Ublažavaju mitisere i pore su čistije a koriste ih i osobe koje imaju akne. Naravno, u salonima i pod stručnim nadzorom se mogu raditi tretmani sa jačim koncentracijama. 

Avon je takođe imao odlične efektivne proizvode sa glikolnim kiselinama ali sada su ponovo promenili ambalažu i formule Clinical linije tako da zaista više nisam u toku. Proizvode sa AHA kiselinama ima i Afrodita.









Retinoidi su derivati vitamina A koji čiste pore, stimulišu proizvodnju kolagena te tako ublažavaju bore na licu i ubrzavaju ciklus obnavljanja ćelija tako da ten postaje ujednačen. Mogu ih prepisati dermatolozi a postoje i kreme koje se koriste kod kuće i za njihovo dejstvo potrebno je da prođu bar dva - tri meseca redovnog korišćenja. U početnoj fazi mogu da iziritiraju kožu i da lice izgleda gore no što početno jeste no taj efekat i "faza čišćenja" su prolazni. Mogu biti korisni i u borbi protiv akni tako da su mnoge kreme koje su protiv akni takođe ujedno i kreme sa anti-age efektom (primer - Avene Triacneal (0,1% retinaldehida)).

Na slici je Avene Eluage kreme sa 0,05% retinaldehida.


Vežbe za lice - Carole Maggio


Knjigu Carole Maggio kupila sam još pre 7-8 godina na sajtu Amazon.com i pročitala je u dahu jer je zaista interesantna (zanimljivo mi je kada neko u svojim "istraživanjima" ode toliko daleko kao Carole i to na osnovu čistog entuzijazma tj. da "obična" kozmetičarka napravi čitav pokret). Ona svoju teoriju zasniva na tome da se vežbanjem mišića lica popravlja njihov tonus te da na taj način i koža izgleda lepše. Naročito ove vežbice mogu da budu korisne za gubitak tonusa kože posle mršavljanja, a ima vežbe čak i za nos i za usne :) Kompletan video sa vežbama (snimljen pre više od 20 god) ne može da se nađe na Youtube ali ima ga Torrentu. Na Internetu takođe ima dosta pozitivnih recenzija vezanih za ove vežbe.


New in - Maj 2015.


U današnjem postu pišem o par stvarčica koje sam kupila tokom maja.


Kao što sam pomenula u nekom od prethodnih postova - o brendu TIGI sam imala predrasude a posle uspešnog isprobavanja crvenog Urban Antidotes regeneratora za jako oštećenu kosu, odlučila sam da kupim i After Party kremu za kosu. Na MakeUpAlley.com je u neko u recenziji napisao da se ranije uvek pitao kako manekenke na Victoria's secret revijama, poput Adriane Lime, postižu onu svilenkastu staklo-glatku kosu i da je uvek razmišljao o tome kako mora postojati neki proizvod koji daje taj efekat, te da posle korišćenja smatra da je After Party baš - taj ;) Naziv ne objašnjava suštinu proizvoda najbolje, rekli biste da je u pitanju nešto što se koristi da osveži frizuru "posle žurke" (mada može i tako) a ustvari ovo je anti-frizz proizvod (što sam saznala tek kroz čitanje recenzija). Kupila sam ga i mnogo mi se dopao ali pisaću o tome kada prođe još malo vremena.


Aussie 3 Minute Miracle smatram odličnim proizvodom ali do sada sam probala sam onaj originalni u ljubičastom pakovanju. Sada sam kupila 3 Minute Miracle Reconstructor na FeelUnique.com, 250 ml, košta 5 funti. Miriše na žvake (kao i drugi Aussie proizvodi), na pakovanju piše da kosa posle korišćenja postaje sjajna i laka za oblikovanje a kutikule su zaglađene. 


Baleinu Vanila masku sam morala da kupim zbog mirisa. Miris je lep, nije onako težak i da guši (kao što se ponekad dešava sa proizvodima sa mirisom vanile) i sa te strane je super (ako vam je važno da proizvod lepo miriše). Što se nege tiče, probala sam je ali mi za sada deluje prosečno.


Mislim da su Crest trakice za izbeljivanje zuba najhvaljeniji proizvod tog tipa na Internetu. Napokon su došle na red za kupovinu, kupila sam ih na Ebay i koštale su oko 40 dolara. U kutiji ima 20 komada i drže se na zubima po 30 minuta dnevno.


Dove Go Fresh gel za tuširanje sa mirisom narandže se skoro pojavio na policama i pošto sam veliki ljubitelj Dove gelova za tuširanje, morala sam da ga probam. Miriše osvežavajuće i za sad mi je dobar (kao i drugi Dove gelovi za tuširanje što se nege tiče). Garnier zeleno mleko za čišćenje lica je moje "default"-no mleko zа skidanje šminke u poslednih x godina i jedan od proizvoda koje često kupujem pa se i ovog meseca našao "u korpi".


To Do listu sa sovicama  i magnetom koja se kači na frižider kupila sam u knjižari Vulkan, koštala je oko 500 dinara. Koristim je umesto blokčića, da zapišem neke obaveze ili šta treba da kupim itd.


Povremeno prelistam koje su knjige najbolje rangirane na Amazon.com i tako sam i saznala za knjigu o uređivanju prostora i čišćenju koju je pisala profesionalna konsultantkinja iz Japana koja je specijalizovana za ovu oblast, Marie Kondo (hint: pogledajte na Youtube kako Marie slaže košulje ;) Mnoge ideje iz knjige zaista jesu prilično drugačije, a Marie ima teoriju da kada sredite stvari i predmete u svom životu prelazite na sređivanje drugih važnih sfera te da je zato ova knjiga "life-changing" tj. da menja život.

Sa čitanjem sam stigla do pola, u međuvremenu sam izbacila više pola stvari iz ormana i naučila da sklapam stvari po japanskoj metodi :d pitam se šta će se desiti kad dođem do sređivanja kozmetike (tek čitajući ovu knjigu shvatila sam koliko nepotrebnih stvari imam).

Da pohvalim sajt Bookdepository.co.uk koji ima besplatnu poštarinu a knjiga mi je stigla bukvalno za pet dana (!). U isto vreme sam naručila još dve knjige sa Amazona koje su stigle za 15 dana a platila sam neki express shipping. 





Napokon sam se dočepala Moleskine 2015 Daily planera. Nestali su oni regularni crni (koje najviše volim) i morala sam da kupim ovu Evernote verziju. Evernote je inače aplikacija za mobilne ili za tablet koja služi za čuvanje beleški i raznih informacija. Unutra su kao dodatak uz Moleskine svesku bile ove sličice koje automatski raspoređuju vaše beleške u Evernote aplikaciji.



Do narednog čitanja, :* :)


Aprilski favoriti


Evo i mojih aprilskih favorita, sa par dana zakašnjenja :)


TIGI Bed Head Urban Anti Dotes regenerator videla sam u jednom od favorit videa LustreLux (btw, ona je prelepa!). Recenzije na MakeupAlley.com su takođe bile sjajne pa sam rešila da ga probam. Iz nekog razloga, meni su TIGI proizvodi zbog svog tog šarenila uvek delovali nekako, hm, "neozbiljno" :d tj. mislila sam da je tu više akcenat na marketingu nego na rezultatima. Naručila sam na FeelUnique.com ovo manje pakovanje od 75 ml i izuzetno mi se dopao - namenjen je kosi koja je jako oštećena (stepen oštećenja - 3) i ima jak miris na nešto slatko i žvake. Kosa je posle upotrebe mekana, obnovljena i sama se "složi" maltene kao da ste je fenirali. Odličan proizvod koji ću kupiti ponovo.


Bioderma micelarna je  u ovom periodu stalno bila na nekim akcijama pa sam je ponovo kupila posle duže pauze. Ovo je prva micelarna voda koju sam probala (pre x godina) i nekako baš nju najviše volim. Blaža je od većine tonika a jednako dobro čisti i osvežava lice. Ne iritira lice. Ova zelena  Sebium H20 verzija namenjena je mešovitoj i masnoj koži.



Pobornik sam teorije da kozmetika između ostalog treba da - usrećuje :) Volim lepa pakovanja i lepe mirise a Fa Magic Oil Pink Jasmine mi je bio omiljeni gel za tuširanje u prethodnom periodu. Sama ambalaža je svetlucava i roze a gel lepo miriše i koža je mekanija posle tuširanja zbog toga što sadrži ulja. Postoji i u plavoj verziji.


A kad smo kod kozmetike koja 'usrećuje' - evo još jednog favorita. Ova bočica Clinique Happy parfema ima 4 ml i kupila sam je na Ebay za sedam dolara. Nisam očekivala ništa posebno jednostavno me je zanimalo da ga probam. Inače jako sporo trošim parfeme tako da je za mene ova mililitraža idealna ;) Miriše mi na nešto čisto i veselo zato mi je miris u skladu sa nazivom "happy". Sam parfem nema neku veliku filozofiju i priču kao neki drugi "ozbiljniji parfemi" ali meni je jednostavno super i volim da ga koristim (inače se retko setim da stavim parfem ali mislim da ću ovaj potrošiti vrlo brzo).



Nisam ljubitelj kreč-belog laka pa mi ovaj tek blazo rozikasti Essie Fiji dođe kao odlična alternativa. Imam utisak da su ovakvi lakovi trenutno vrlo trendi. Lepo i elegantno izgleda na rukama, i kao što rekoh, kao nešto moderno i trendi ;). Inače se trudim da izbegavam kupovinu ovih lakova jer mislim da su neopravdano skupi. 

Najbolje rangirani Essie lak po recenzijama (na Makeupalley, prim. aut. ;) od neutralnih je Madmoisselle i njega možda probam sledećeg.


Sephorinu bazu za šminku kupila sam takođe na bazi odličnih recenzija na MakeupAlley. Ujednačava i matira ten i produžava trajnost pudera. Nanosim je posle Avene Legere hidrantne kreme. Lice postane izuzetno meko pod prstima (zbog silikona koje ovaj prajmer sadrži) šminka mi drži duže i lice se manje sija. Za večernje izlaske i malo teže pudere mi je idealan. 



Koža mi je prilično dehidrirana u poslednje vreme i ova Balea SOS maskica je bila super za tu svrhu - osvežava kožu a da nije agresivna (često mi se lice još više zacrveni i iziritira od maski u kesicama). Ima 5% uree, koža je mekana posle korišćenja. Na licu se drži 10-15 minuta i, kao što verovatno pretpostavljate, cena je prilično povoljna. Bolja nego neke mnogo skuplje maske. 


L'oreal Gel Intenza Eyeliner u nijansi Pure Black dolazi u lepoj ambalaži sa četkicom i ako vam treba dobar i ne previše skup ajlajner, preporučujem. Crna boja je intenzivna i postojan je. Imala sam pre ovoga Essence i Maybelline i za ovaj mogu da kažem da mi se za nijansu više sviđa. 

To su bili moji favoriti u aprilu a da vas obavestim da je u toku Kosolid nagradna igra, pogledajte ovaj post

Nagradna igra: Kosolid paketić protiv opadanja kose

Kosolid šampon i losion namenjeni su ublažavanju problema opadanja kose a ljubaznošću njihovih predstavnika sledi nagradna igra u kojoj ćemo podeliti dva paketića njihovih proizvoda (šampon i losion). 


Po rečima proizvođača, ovo je vrlo blag šampon po fruškogorskoj recepuri koji sadrži 15 biljaka. U kombinaciji sa losionom pomaže uklanjanje peruti, suvišnih masnoća i time ublažava opadanje kose. Losion deluje antiseptički i sadrži čak 27 biljaka.


Da biste učestvovali:

Dobitnik će biti izvučen preko random.org.

Nagradna igra trajde do subote 16. maja u podne i važi za teritoriju Srbije.

Srećno!


Ko proba šampon i/ili losion, neka javi utiske :)

ps - Danas u toku dana čeka vas post sa aprilskim favoritima! :)