Glamurozno i seksi - Dita Von Teese


Američka pop kultura iznedrila je preplanule plavuše koje nose teksas šorceve i talasastu kosu kao da su tek došle s plaže. E pa, ona je sve ono što ove plavuše nisu - otvoreno je "high maintenance", svaki detalj je strateški isplaniran da zavede a njena pojava je pokretno umetničko delo. Dita Von Teese smatra se, ne bez razloga, jednom od savremenih ikona stila.


Rođena je u Mičigenu 1972. godine. Njena fanscinacija retro stilom počela je još u ranom detinjstvu, a njene ideje svojski je podržavala majka koja je takođe bila opsednuta zlatnom erom Holivuda. Majka, inače po zanimanju manikirka, kupovala je svojoj ćerki glamurozne toalete još dok je ova bila dete. Učila je klasični balet, studirala istoriju kostima, radila kao stilista a svoj prvi nastup u lokalnom strip klubu je imala kao osamnaestogodišnjakinja.

Njen imidž asocira na doba burleske, a kosa je uvek i do detalja savršeno stilizovana. "Dita ima veoma klasičan look iz 20-tih i 30-tih godina. Njena tamna kosa pravi kontrast sa svetlim tenom, što potpuno odgovara Ditinom stilu burleske. Njoj uspeva da sve to izgleda glamurozno a ne gotik", kaže Leonardo Rizzo, umetnički direktor salona Sanrizz. "Snažan kontrast između njene anđeoski blede kože i gavran-crne kose kreira jedinstven i upečatljiv izgled koji se uklapa u njen imidž."

Teško je poverovati, ali Dita je zapravo plavuša! "Ne bismo savetovali ljudima takve drastične promene, kod Dite to funkcioniše jer se savršeno uklapa u njen stil burleske. Ukoliko se rešite na drastičnu promenu boje kose, vodite računa o toj boji i negujte je kako bi vam trajala duže." Ditina kosa uvek izgleda super-sjajno i kao da je u savršenom stanju. "Ovo može biti jako teško kada imate samo jednu boju na celoj kosi", dodaje Leonardo, "ali moj savet je redovno pranje kolor šamponom ili biljnim bojama koje sadrže i do 80% regeneratora - ovo će osvežiti nijansu, dodati sjaj i ojačati strukturu oslabljene kose."

Farbana kosa zahteva dodatnu negu, tako da nemojte zanemariti svoju kosu - naročito u hladnijim danima. Dobro negovana kosa će biti lakša za oblikovanje i frizura će vam duže trajati.

Gotovo da nema ničeg glamuroznijeg od krupnih lokni sa puno sjaja. "Ovaj izgled je tako klasičan i sjajan je za veče i za sezonu zimskih i prazničnih žurki", kaže Leonardo. "Da biste dobili ovakve lokne, upotrebite tople viklere. Ditina kosa je nameštena nešto drugačije no što to žene čine kad stavljaju viklere; kosa je izdeljena na razdeljak sa strane i podeljena na pramenove, onda su vikleri postavljeni u kosu u vertikalan položaj." Na kraju upotrebite lak za kosu. "Naprskajte slobodno više laka no obično i ostavite viklere 10-15 minuta i onda ih sklonite". Za glamurozni izgled poput Dite, sa jedne strane lica ukosnicama zakačite lokne.


No comments:

Post a Comment