Šta odabrati? Kerastase Ciment Thermique vs. Kerastase Nectar Thermique



Posle velikog uspeha koji je na tržištu postigao Ciment Thermique, Kerastase je rešio da ovaj uspeh dodatno unovči proširenjem Thermique linije sa još dva proizvoda koji se koriste pri feniranju i peglanju kose - Nectar Thermique (za suvu kosu) i Chroma Thermique (za farbanu kosu). Suština je ista - Kerastasov patentirani sastojak Vita-Ciment ojačava strukturu vlasi dok Vita Topseal pravi "omot" oko dlake i pruža površinsku zaštitu. Ipak, potrošači koji su rešili da investiraju u ovaj proizvod često se nalaze pred dilemom koji od njih odabrati. Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na osnovne razlike između Ciment Thermique i Nectar Thermique.

Prva i najuočljivija razlika je kvantitativna ;) Nectar Thermique ima 150 ml dok Ciment Thermique ima 125 ml, a prodaju se po istoj ceni. Ciment ima osvežavajući, citrusni miris (po mojoj slobodnoj proceni puno lepši), dok Nectar miriše prilično drugačije (ne osvežavajuće, već kao neki parfem). Nectar je predviđen za suvu kosu i samim tim je hidrantniji i malo teži u odnosu na Ciment. Ukoliko vaša kosa nije suva, možete slobodno preskočiti svaku "analizu" i bez puno dileme se opredeliti za Ciment Thermique. Nectar nosi oznaku "for dry to very dry hair" i po recenzijama na internetu se uglavnom navodi da je dobar za uredne i potpuno glatke frizure kod ljudi koji i inače imaju suvu kosu. Sadrži ekstrakt matičnog mleča koji gigant L'oreal (pod čijim okriljem deluje Kerastase) koristi i u svojoj standardnoj, ne-luksuznoj liniji za kosu Re-nutrition (kolekcija sa žutim poklopcem). Pored toga sadrži i takozvani "Gluco-sleek" kompleks (misli se na Xylose i Hydroxypropyl Guar) koji dodatno neguje vlas.

Na sajtu za recenzije kozmetičkih proizvoda MakeUpAlley.com Ciment Thermique ima nešto bolje recenzije i mislimo da svakako nećete pogrešiti ako odaberete njega. Ako imate tanku kosu sklonu mašćenju, ili ne volite teže proizvode koji prave takozvani 'build up' onda definitivno preskočite Nectar. On je dobar za kosu je prirodno suva ali ne radi se ni o kakvoj dramatičnoj razlici (ništa što par kapi bilo kog silikonskog seruma posle feniranja ne bi moglo da zameni). Autor teksta ima godinu i po dana iskustva u korišćenju oba proizvoda i daje zeleno svetlo za oba, ipak uz blagu prednost (možda sentimentalnu? ;) za Ciment Thermique. :)

Lista sastojaka (Nectar Thermique): Water, C13-16 Isoparaffin, Propylene Glycol, Dimethicone, Phenoxyethanol, PEG/PPG-17/18 Dimethicone, Triethanolamine, Carbomer, Potato Starch Modified, Behentrimonium Chloride, Hydroxypropyl Guar, Polyquaternium-4, Methylparaben, Amodimethicone, Benzophenone-4, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Trideceth-6, Citronellol, Xylose, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Coumarin, Limonene, Cetrimonium Chloride, Royal Jelly Extract, Fragrance.

Lista sastojaka (Ciment Thermique): Aqua/Water, Cyclopentasiloxane, Propylene, Glycol, Dimethiconol, Triethanolamine, PEG/PPG-17/18 Diemthicone, Phenoxyethanol, Carbomer, Behentrimonium Chloride, Polyquaternium-4, Potato Starch Modified, Hydroxypropyl Guar, Methylparaben, Limonene, Amodimethicone, Cetyl Alcohol, Quaternium-87, Behentrimonium Methosulfate, Quaternium-33, Trideceth-6, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Geraniol, Linalool, Cetrimonium Chloride, Citral, Dimethyl Tin Dineodecyl Ester, Parfum/Fragrance. C25582/1.

8 comments:

  1. može li neko da mi kaže gdje mogu da kupim kerastase-ove proizvode?

    ReplyDelete
  2. U Beogradu mozes u Trznom centru Usce. Preko interneta na sajtovima lookfantastic.com i feelunique.com.

    ReplyDelete
  3. Hvala ti, baš sam u dilemi već dva tjedna, definitivno uzimam Ciment, super članak!

    ReplyDelete
  4. Nema na cemu, nadam se da ce ti biti ok!

    ReplyDelete
  5. mogu li da znam koja je procedura ako se naruci preko ovog sajta feelunique.com jel se to narucuje iz neke strane zemnje? msm ne bih da dodjem u situaciju da platim vise za dostavu nego za samo pakovanje. usput, sve pohvale za tvoj sajt

    ReplyDelete
  6. Feelunique.com je iz Velike Britanije, dostavu ne placas. Proveri samo da li ti je jeftinije tamo ili na Lookfantastic.com (i tamo se ne placa postarina). Kad narucujes do 50 evra nema carine. Jedino ces da doplatis nekih 60-70 dinara neke troskove nase Poste. Bez brige :)

    ReplyDelete
  7. Gde u uscu? Da li je skuplje nego online?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilo je u frizerskom salonu na poslednjem spratu ali to je bilo jos pre par godina, dugo nisam bila tamo. Cene su otprilike iste, mozda 1-2 EUR vise max. Ali dakle nije drasticno jeftinije da se kupi online. Ima i u Hair shop-u Cvrle

      Delete