Uljani tretmani za kosu

Ražličiti proizvodi za kosu koji sadrže ulja postali su hit i gotovo svaka kozmetička kuća izbacila je svoj tretman ove vrste. Ako obratite pažnju na sastav uočićete da se ovde ne radi o samo uljima već su primarni sastojak silikoni. Dajemo pregled nekih od popularnijih, uz opise sa zvaničnih sajtova i uz listu sastojaka:



Revlon Orofluido Hair Oil - Luksuzni eliksir od tri organska ulja namenjen svim tipovima kose. Arganovo, laneno i ulje rogoza hidriraju i hrane kosu. Tekstura je svilenkasta i lagana, izuzetno brze se upija. Miris ulja je orijentalan - drvenast sa vanilom u osnovi.

Skraćuje vreme sušenja kose za 20% a da pri tom održava optimalan nivo hidriranosti dlake. Može se koristiti na vlažnoj i suvi kosi, ne ispire se.

Cena: 26 evra za 100ml.

Sastav proizvoda: cyclopentasiloxane, cyclotetrasiloxane, dimethiconol, argania spinosa kernel oil, cyperus esculentus root oil, fragrance, isopropyl palmitate, linseed oil, hydroxyisohexyl-3-cyclohexene carboxaldehyde, ci 47000, ci 26100.


Redken All Soft Argan-6 Oil - Novitet iz Redkenove All soft kolekcije, promovisan kao najluksuzniji Redkenov tretman sa većim brojem načina korišćenja. Obogaćen je omega-6 kiselinama i fair-trade arganovim uljem. Pruža dubinsku negu i intenzivno hrani suvu i lomljivu kosu. Formula je lagana i ne otežava. Ekskluzivni keratinski kompleks povećava elastičnost dlake i kosa deluje urednije. Redken obećava dramatične promene i 15x jače kondicioniranje kao i dugotrajni sjaj.

Cena: 20 evra za 90ml.

Satav proizvoda: cyclopentasiloxane, dimethiconol, dimethicone, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, parfum/fragrance, benzyl alcohol, linalool, coumarin, limonene, hexyl cinnamal, citronellol, benzyl benzoate, amyl cinnamal.

Kérastase Elixir Ultime - Sadrži kombinaciju četiri ulja i predstavlja luksuzni tretman namenjen svim tipovima kose. Moćni kompleks emolijenata i hranljivih sastojaka prilagođava se specifičnim potrebama vaše kose - kosa postaje mekana i zaštićena. Može se koristiti kao tretman pre pranja. Takođe, koristi se pre feniranja a par kapi se može dodati za završni sjaj i zaštitu. Ako se ostavi duže vreme na kosi deluje kao intenzivni tretman.

Cena: 30 evra za 125ml.

Sastav proizvoda:


L'Oréal Professionnel Mythic Oil - Obogaćeno specijalnom mešavinom avokadovog ulja i ulja semena grožđane koštice, ovo lagano ulje hrani i ulepšava sve tipove kose, čak i najfiniju i tanku. Avokadovo ulje sadrži vitamine A, B1, B2, D, kao i esencijalne masne kiseline Omega 3,6 i 9. Ulje semena grožđane koštice ima visoku koncentraciju esencijalnih masnih kiselina i linoleinske kiseline, koja je među najmoćnijim antioksidantima na svetu. Daje visok sjaj kosi, olakšava feniranje i ima "anti-frizzy" dejstvo.

Cena: 14 evra za 125ml.

Sastav proizvoda:



NUXE Huile Prodigieuse Multipurpose Dry Oil - Ovaj proizvod je nastao par godine ranije od većine sa ove liste. Multifunkcionalan je, pored nege kose namenjen je i nezi lica i tela. Formula sadrži 30% ekstrakata biljaka i vitamin E koji jača i omekšava kosu. Koktel se sastoji od ulja kantariona, slatkog badema, lešnika, kamelije i makadamije. Koristi se i za strije.

Cena: 18 evra za 50ml

Satav proizvoda: Isopropyl Isostearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Corylus Avellana Nut Oil/Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tocopherol, Borago Officinale Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinale (Rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool [N1005/D]


Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle -Savršen završni korak za vašu frizuru koji dugoročno doprinosi zdravlju kose. Ima egzotičan i svež miris. Formulisano je sa dragocenim arganovim uljem koje ima funkciju antioksidansa - vrlo mala količina proizvoda dovoljna je za jačanje i mekoću kose. Nanosi se pre i posle feniranja i sušenja kose.

Cena: 25 evra za 100ml.
Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Light - Namenjeno je tankoj, finoj i normalnoj kosi. Formulacija i miris su gotovo identični sa klasičnim Bonacure Oil Miralce proizvodom sem što je proizvod laganiji i namenjen onima koji imaju problem sa mašćenjem i brzim prljanjem kose. Kosa će biti mekana i sjajna posle upotrebe.

Cena: 25 evra za 100ml.

Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment - Korisno za sve tipove kose, naročito za suvu i oštećenu. Kosa postaje glatka i sjajna. Macadamia tretmansko ulje je hranljiva kombinacija retkih, vrednih i laganih prirodnih ulja, ulja makadamije i arganovog ulja, što znači da se brzo apsorbuje i magično oporavlja kosu. Pruža prirodnu zaštitu od UV zraka produžavajući period između dva farbanja; smanjuje vreme sušenja za 40-50% što znači manju izloženost štetnom uticaju fena. Može se stavljati na vlažnu ili suvu kosu ali takođe se može mešati i dodavati drugim tretmanima - recimo farbi za kosu i drugim hemijskim tretmanima kako bi se postigla bolja apsorpcija, veća elastičnost kose i dugoročniji rezultati. Mnogi kažu da ovo ulje miriše kao kultni parfem Angel od Thierry Mugler-a.

Cena: 30 evra za 125ml.

Sastav proizvoda: Dimethicone, Cyclomethicone, Tocopheryl Acetate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Linalool, Limonene



John Masters Organics 100% Argan Oil - Ručno proizvoedeno iz arganovih šuma, moćni tretman sa širokim spektrom upotreba. Povećava nivo hidriranosti a može se koristiti i za negu kože. Može se koristiti kao tretman pre pranja, tretman posle pranja (i pre feniranja za zaštitu i sjaj). Takođe, dobro je za noćne i intenzivne tretmane.

Cena: 35 evra za 59ml.

Sastav proizvoda: Argan oil




Jungle Fever Argan Oasis Oil - Pomaže ispravljanje kose, regeneriše oštećene vrhove i sprečava cvetanje. 3 do 4ml ulja se može dodati prilikom farbanja - daje više sjaja kosi a boji dubinu. Koristi se i kao zaštita pre tretiranja bilo kojim hemijskim preparatom. Kosa postaje fleksibilna i jaka. Prodaje se u bočicama od po 30 i 150ml.

Cena i sastav proizvoda: nedostupno. Prodaje se ekskluzivno u frizerskim salonima, dostupno je i u Srbiji




Moroccanoil Oil Treatment - Jedan od većih hitova sa liste, vrlo popularan i prodavan proizvod iako se nalazi među skupljim uljanim tretmanima. Proizvođači obećavaju brzu apsorpciju, lako raščešljavanje i dugoračan kondicionirajući efekat koji povećava volumen. Povećava fleksibilnost dlake i štiti od spoljnih uticaja. Posebno se preporučuje kosi koja je oštećena od farbanja ili ljudima koji imaju ekstenzije. Može se koristiti na vlažnoj ili suvoj kosi. pre farbanja, izvlačenja pramenova ili trajnog ispravljanja kosa se priprema na taj način što se 5ml direkto nanosi na kosu i nežno umasira. Ne ispire se. U farbu se dodaje 4-7ml kako bi se povećala apsorpcija, povećao sjaj i dubina boje. Može se koristiti kao pomoć pri raščešljavanju prirodne kose, ekstenzija i perika.

Cena: 32 evra za 100ml ili 14 evra za 25ml.

Sastav proizvoda: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Butylphenyl, MethylPropional, Argania Spinoza Kernal Oil (Aragan Oil), Linseed (Linum Usitatissimum) Extract, Fragrance Supplement, D&C Yellow-11, D&C Red-17, Coumarin, Benzyl Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone


Napomena: sve cene su date orijentaciono.

12 comments:

  1. Jedino je ovaj John 100 posto ulje, ostali imaju silikone u sebi, pa to bi smelo samo mozda jedno-dva put mesecno i posle, kada dodje pranje pvo oprati kosu nekim litarskim samponom kako bi se sto spralo (ti silikoni se speru samponima koji imaju SLS). Ali za ovaj JF.. hmm..

    ReplyDelete
  2. Postoji i Indola Glamour Precious Ulje i odlično je.Kosu čini mekanom i izuzetno sjajnom.Čudi me da niste ništa napisali o njemu jer je jako dobar preparat za kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uljani tretman koji je mene maximalno pozitivno iznenadio je iz Oriflame-a, radi se o nekim plasticnim ampulicama koje se greju u vrucoj vodi par minuta a onda stave na kosu i drze oko pola sata pre pranja. Efekat fenomenalan! Dve vrste postoje, za farbanu kosu sa ruzom i sa kokosovom uljem za suvu kosu i obe su odlicne. Kad su na onim akcijama cena im je smesna a ucinak odlican. Jako sam skepticna prema ovoj kompaniji i retko sam sta probala da je valjalo ali ako vec narucujete nesto od njih a imate suvu farbanu kosu, obavezno probajte - sve preporuke!

      Delete
  3. Ovaj poslednji nije dostupan kod nas, je l' tako?

    ReplyDelete
  4. Ja znam da ga ljudi narucuju sa Interneta a ne znam da li moze da se kupi 'offline', ja barem nisam videla.

    ReplyDelete
  5. Ovaj zadnji je fantastican ja ga kupujem redovno i lijepo mirise. 100 ml 40$ u salonima

    ReplyDelete
  6. kako mogu da kupim ovaj proizvod iz redken?

    ReplyDelete
  7. gde mogu da kupim morrocanoil?

    ReplyDelete
  8. Orofluido apsolutno neverovatno ulje obozavam ga.Imam ga i koristim vec neko vreme i prosto sam odusevljena sa njim divno je a sto mirise to je jos lepse.

    ReplyDelete
  9. Vidim da ovde nema, preporucila bih diksonovo Arganovo ulje fenomenalno je i pritom ga mozete dodati u farbu, stiti kosu i pojacava sjaj.

    ReplyDelete
  10. haha a sto je stetno,sta s tim? jel vi citate uopste ove sastave? to cini sve suprotno onome sto vi zelite vasoj kosi. vasa kosa je samo je "nasminkana" , nikako ozdravljena.ti je preparati upropastavaju a pored toga da ne pricam sta sve izazivaju.mislite o tome,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pusti druge da koriste ono sto zele, a ti nastavi sa onim sto mislis da ti prija. Svi srecni i zadovoljni :)

      Delete