Top 5 hidrirajućih sastojaka

Nalaženje odgovarajućih proizvoda za negu kose često nije lak posao. Kosi je potreban, između ostalog, dobar hidrantni proizvod i to naročito leti. Ali šta je to što hidrira kosu? Da li neki od tih sastojaka može da se kupi i koristi odvojeno? Zapravo, hidrantne maske za kosu možete praviti i sami kod kuće kada malo eksperimentišete i otkrijete koji sastojci najviše doprinose da vam kosa izgleda lepo i zdravo. Evo naših predloga hidrantnih satojaka:

1. Glicerin


Glicerin je higroskopan, odnosno upija vlagu iz vazduha. Zato se često koristi u losionima - kada ih nanesete na kožu ona postaje mekana jer glicerin upijajući vlagu iz vazduha ujedno vlaži kožu. Koristi se i u proizvodnji sapuna i, naravno, proizvoda za negu kose.

2.Aloe vera


Odličan saveznik u nezi kose - čini vlas sjajnom i hidriranom. Mnogi tvde da aloe vera značajno smanjuje opadanje kose. Najbrži način da uvedete ovaj sastojak u svoju negu je da kupite aloe vera gel i dodate kašiku (ili nekoliko) u šampon i regenerator. Održava kožu glave hidriranom i vraća joj balans bez obzira da li je masna ili suva. Preporučuje se i ljudima koje muči perut.

3. Avokadovo ulje


Korisno je za obnavljanje oštećene kose. Može se koristiti kao tretman pre pranja a a par kapi možete dodati u šampon koji inače koristite kako bi bio hidrantniji. Ako osećate da vas svrbi koža glave ili da je previše suva, možete utrljati par kapi.

4. Jojobino ulje


Često pranje kose nije dobra ideja, naročito ako imate suvu kosu. To je zbog toga što skalp proizvodi prirodna ulja iliti sebum koji neguje i održava nivo hidratacije skalpa i vlasi. Jojobino ulje je po molekulskoj strukturu vrlo slično ovom prirodnom i kao takvo odlično je za negu kose.

5. Šea puter


Šea puter je sjajan sastojak za sve maske za negu kose naročito ako imate gustu i suvu kosu. Ujedno smanjuje lomljivost kose. Sastojak je brojnih industrijskih tretmana za negu kose zato što bukvalno fizički zadržava vlagu. Preporučuje se nerafinisani jer ima više hranljivih sastojaka.


3 comments:

  1. I med je hidrantan. :)

    ReplyDelete
  2. Super tekst, vrlo koristan. Bilo bi takodje korisno da napises tekst o leave-in regeneratorima, jako dugo tragam za pravim koji ce da pruzi jednaku dozu nege i zastite. Pozdrav :)

    ReplyDelete
  3. Super tekst, vrlo koristan. Bilo bi takodje korisno da napises tekst o leave-in regeneratorima, jako dugo tragam za pravim koji ce da pruzi jednaku dozu nege i zastite. Pozdrav :)

    ReplyDelete