Balea šampon za dubinsko pranje - recenzija


Kada na kosi imate naslage različitih proizvoda za kosu ili proizvoda za stajling (gel, pena, lak) ona će biti slepljena, izgledati beživotno i lošije prelamati svetlost. Kada je vlas čista - kosa je lepršava, ima više volumena a takođe se postiže još jedan efekat - eliminisanjem naslaga omogućavate da proizvodi za negu kose koje koristite posle šampona (maske, regeneratori) bolje deluju. Naročito je važno (što znaju frizeri) koristitiovakve šampone pre hemijskih tretmana, keratinskog, trajnog ispravljanja itd. Većina profesionalnih brendova ima u asortimanu i šampon za dubinsko pranje, a između ostalih ima ga i Balea.



Šampon je u tubi koja ima 250 ml i ne sadrži silikone. Namenjen je svim tipovima kose. Miris je voćni, šampon je providan. Šampon ima oznaku Öko-Test-a "gut" - dobar. Verovatno ste već viđali ove kvadratiće sa karakterističnim crvenim slovima na nekim proizvodima. Öko-Test je nemački potrošački magazin osnovan 1985. godine koji testira proizvode po različitim kriterijumima sa posebnim akcentom na zdravlje i bezbednost potrošača. Koriste sledeći sistem rangiranja: sehr gut (veoma dobro), gut (dobro), befriedigend (zadovoljavajuće),  ausreichend (dovoljno), mangelhaft (engl. neadekvatno), ungenügend (engl. nezadovoljavajuće).


Ovaj šampon se koristi kao običan šampon (a može da se ostavi da odstoji par minuta na glavi, u zavisnosti od potrebe). Sa ovakvim šamponima ne treba preterivati jer možete isušiti kosu, ali su odlični za povremeno osveženje i oslobađanje vlasi od suvišnih naslaga proizvoda. Meni se Balein šampon pokazao dobrim u ovu svrhu. Kosa je lepršavija i sjajna. Mislim da nije previše jak (koristila sam i agresivnije šampone ovog tipa). Koristila sam ga i kombinaciji sa proizvodima za rekonstrukciju i dobar je, naročito imajući u vidu cenu i dostupnost proizvoda (ima ga u DM-u). Naravno, posebno je pogodan ukoliko imate masnu kosu. Favorit među šamponima za dubinsko pranje mi je Una Rolland ali ga već izvesno vreme ne nalazim. Ovaj mi je po efektu sličniji sa Redken Cleansing Cream.

Koristite li šampone za dubinsko pranje? Da li ste probali Balein?



13 comments:

  1. Što se tiče kozmetike za kosu koju najradije uzimam to je prirodna, organska kozmetika, na primer Alverde.
    Pošto ne stavljam na kosu lak, gel, penu ali zato stavljam sve ostalo, kupila sam pre godinu i nešto dana Tony&Guy šampon za dubinsko pranje, i odlično se pokazao. Koristim ga jednom mesečno, obično pred farbanje, jer hoće da skine boju, a i čini mi se da se farba bolje i brže prima nakon njega. Možda mi se samo čini :D
    Kosa je nakon njega sjajna, lepršava gotovo kao dečija.

    Evo jednog saveta, za one koji su recimo kupili tamno braon farbu, a dobili gotovo crnu boju kose (moj slučaj). Više puta do sledećeg farbanja oprati kosu šamponom za dubinsko pranje. Naravno, da napomenem, nakon svakog pranja tim šamponom, nahraniti kosu obavezno. Ja to radim kokosovim uljem, pre svakog pranja (prespavam sa njim na glavi).

    Srdačan pozdrav!!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na savetima! :) Nisam probala taj T&G šampon koji pominješ, nemam iskustvo sa tim brendom. Slažem se da je važno dobro nahraniti kosu posle korišćenja dubinskog šampona. Meni je idealna kombinacija recimo šampon za dubinsko pranje + ampula za rekonstrukciju, puno mi je bolji efekat tad.

      Delete
  2. Pretpostavljam da je ampula super, ali ja se nekako držim svega što je prirodno. Tj nastojim da koristim što više onoga što nam priroda daje. Na žalost, nekad moram da se okrenem i fabričkim proizvodima, samo koliko da budem u civilizacijskom toku :D
    Šalu na stranu, ampula je brza prehrana, dok je prirodno organsko ulje zdravlje na duge staze.
    Moja kosa je prezahtevna, i meni ampula ne bi igrala ulogu. Ona sadrži silikone koji se gomilaju na kosi, pa mi kosa bude teška i slepljena, a da bi skinula sve te silikone i kristale i šta sve ne, moram onda češće dubinski da je perem. Ulje operem lako, a kosa posle njega bude kao nova(moram da napomenem i koje: http://www.beyondhealthfood.com/en/katalog/coconut-oil/coconut-oil-organic-extra-virgin.html koje nabavljam u prodavnici zdrave hrane.).

    Verujte mi, ništa zdravije sebi ne možete da priuštite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristimo isto kokosovo ulje :) Evo nešto što sam pravila kokosovo ulje + glicerin http://negakose.blogspot.com/2014/03/diy-recept-tretman-od-kokosovog-ulja.html a koristim ga i za usne, ruke.. Trenutno eksperimentišem sa šea puterom i baš sam happy zbog toga :))

      Delete
  3. Da, pa najbolje je. E, sto se tice si butera, ja njime mazem mog dvogodisneg sina. Ima atopijski dermatitis, ekcem, od rodjenja, i za to su mi lekari prepisivali razne kreme apotekarske i ovakve i onakve. Na kraju su mi preporucili Eucerin za to, medjutim, ja ne bi bila ja da ne probam necim prirodnim to da resim, i gle cuda!!! Sve se povuklo kao rukom odneseno. Si buter je fenomenalna stvar!!! Bas me zanima kako ces da ga upotrebis vezano za kosu, jer se za kozu pokazao kao savrsenstvo bez mane!!! Kao sapun??? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Planiram da pravim maske za kosu kao i mix sa kokosovim uljem i da ga koristim kao tretman pre pranja. Takođe može da se koristi kao završni proizvod (pre nekog proizvoda za hidrataciju) koju održava vlažnost (ovo je primenljivo za jako suvu kosu). Ja sam godinama čitala o šea puteru i jedva sam ga se dočepala lol Sećam se da pre 5-6 godina nije bilo šanse da ga nađem, pokušavala sam da naručim iz inostranstva. Srećom sad je drugačije.

      Delete
  4. Super, nadam se da ćeš podeliti sa nama utiske i recept!!!
    Da, sada ga ima svuda. Bar u Nišu ga ima u našim prodavnicama prirodne kozmetike.
    Ja kada mažem dete, ono što mi ostane na rukama obavezno razmažem po kosi, i tamo gde je izrazito suva, posle par minuta bude meka kao svila. Izrazito je blagotvoran buter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam naručila sa Facebook-a, ja sam u manjem gradu kod nas nema u prodavnicama zdrave hrane. A krećem da pišem o tome na blogu svakako uskoro :) Drago mi je da malom pomaže, sinu od mog brata su isto prepisivali svašta-nešto (Avene između ostalog) i na kraju se ispostavilo da mu je pomogao nevenov balsam!

      Delete
    2. Ijao ne volim te hemije!!!!!

      Delete
  5. Ćao, Jelena. Možeš li mi samo napisati ili slikati sastav ovog proizvoda? I da li si ga skoro kupila? Pošto ga nisam videla u DM-u u kojem inače kupujem.

    Hvala

    ReplyDelete
  6. Obavezni jednom nedeljno perem kosu samponom za dubinsko ciscenje jer nakon svakog pranja na kosu stavljam silikone. Imam ovaj sampon, ali nisam zadovoljna jer mi strasno isusi kosu (iako mi se teme malo brze masti) i bude mi nekako nakostresena i kruta. Nekad mi se od njega javi i perut. Drugi koji imam i kojim sam odusevljena je Bonacure, a taj je odlican u svakom pogledu - ne mrsi kosu, odlicno je opere, ne isusuje, ne iritira, brzo peni, ali ta pena i nestane jako brzo, drzim ga 2 minuta.

    ReplyDelete
  7. Ne bi trebalo da perete toliko cesto kosu tim samponom. Mislim da na svakom pise da nije za cestu upotrebu. Odatle perut, kruta kosa i nakostresenost. A o suvoj kosi je suvisno govoriti. Jednom mesecno je sasvim dovoljno oprati kosu samponom za dubinsko pranje.

    ReplyDelete
  8. Planiram da kupim ovaj Balein sampon, ali posto nemam bas dobra iskustva sa Baleinim proizvodima, dvoumim se. Ali nigde ne mogu da nadjem drugu marku dubinskog sampona...

    ReplyDelete