Beauty pilule: O Nutrivalu i Nutrival Triaktiv kapsulama


Od kad sam prvi put čula za dodatke ishrani tj. kapsule sa vitaminima i mineralima koje bi mogle da pomognu rast zdravije i lepše kose, bila sam jako zaintrigirana. Ranije su postojale Dietpharmove Nutrival i Nutrival plus kapsule - razlika je bila u količini sastojaka - Nutrival se pio 3 puta dnevno a Nutrival plus samo jednom. Da bi ostvarile efekat, bilo je potrebno piti ih tri meseca. Nutrival plus kapsule sam pila dva puta po tri meseca i, potpuno iskreno, nisam videla neke spektakularne rezultate, tako da posle tog praktičnog isprobavanja vitamine za kosu više shvatam kao "podršku" i nešto što bi moglo da pomogne a svakako ne odmaže a ne kao nešto što bi mi dramatično izmenilo kvalitet kose. Treba imati u vidu da ovo jesu dodaci ishrani, koja bi već trebalo da je uravnotežena.



Skoro svakog proleća kupim sebi nekoliko vitamina, ove godine, između ostalog u toj ekipi se opet našao dodatak za kosu. Hrvatski proizvođač Dietpharm je prestao da proizvodi Nutrival plus, sada je tu Nutrival Triaktiv u redizajniranom pakovanju. Pored pakovanja, donekle je promenjena i formula.

Ovde možete videti čega ima u Nutrival Triaktivu (za veći prikaz po potrebi kliknite na sliku):


Nutrival plus kapsule (dakle stara formula) su imale sledeći sastav:

"Jedna kapsula sadrži 150 mg L-cistina, 150 mg inozitola, 30 mg medicinskog kvasca, 20 mg pantotenske kiseline (kalcijum pantotenat), 19 mg vitamina B3 (nikotinamid). 5,4 mg vitamina B6 (piridoksin hidrohlorid), 4 mg gvožda (gvožđe helat), 4 mg cinka (cink helat), 3,4 mg vitamina B1 (tiamin nitrat), 3.4 mg vitamina B2 (riboflavin), 1 mg bakra (bakar helat), 400 pg folata (folna kiselina), 300 pg biotina (D-biotin), 1,2 pg vitamina B12 (cijanokobalamin)."

Dosta aktivnih sastojaka je u većoj količini bilo prisutno u staroj formuli ali stare formule više nema na zalihama tako da "ne vredi plakati za prosutim mlekom" jer nekog izbora sada i nema ;) U novoj formuli ima više gvožđa i vitamina B12 dok ostalih aktivnih sastojaka uglavnom nažalost ima manje. Nutrival Triaktiv kapsule pijem svega nekoliko dana a efekte ću vam prijaviti kroz tri meseca upotrebe.



Jedna kutija proizvoda traje mesec dana (pije se jedna kapsula dnevno) i u Lilly apoteci sam je platila 849 dinara. Pritom imajte na umu da je potrebno da ih pijete tri meseca u kontinuitetu kako biste videli neki efekat.

Ima i drugih alternativa na tržištu pa ih svakako uporedite. 

Da li ste koristili dodatke ishrani za zdraviju i lepšu kosu? Koja su vaša iskustva, imate li nešto da preporučite? :)


12 comments:

  1. ja koristim fitoval kapsule,ali nemogu jos nista da kazem dali ima neki efekat jer ih pijem tek nedelju dana.

    ReplyDelete
  2. Nešto manje od mesec dana koristim Merz Spezial. Od više različitih osoba sam čula da su im pomogle protiv opadanja kose i za rast i volumen. Najznačajnija mi je bila preporuka moje tetke koja ima isti (ne)kvalitet kose kao i ja - tanku mekanu kosu koja se brzo masti. Njoj je kosa mnogo brže rasla i imala veći volumen dok ih je pila, nažalost dejstvo traje samo dok se tablete piju. Ja za sada nisam primetila neke rezultate, ali nameravam da probam da ih koristim bar jedno tri meseca.

    ReplyDelete
  3. Meni su super tabletice pivskog kvasca sa folnom kiselinom.

    ReplyDelete
  4. Ja samo mogu reci da je taj sastav dosta los i da pod imenom necega za kosu prodaju nesto od cega je bolji bilo kakav kvalitetan multivitaminski preparat. Cak je i Fitoval puno bolji. Eto ima samo 7 mg Fe, a dnevne potrebe zene cije je zeljezo u balansu je 15 mg, da ne govorim o tome da mnogim anemicnim zenama kojima zato slabi kosa treba i puno vise od 15 mg. Merz je isto sarena laza, a nije jeftin. Mnogo sam to proucavala i drzim se klasicnih vitamina. Od onih na kojima pise da su bas za kosu bez premca su americke Twinlab hair factors, a dobre su i Doppelherz i Solgar kao i Loreal Inneov. Npr. Centravit multivitamini plus b vitamini u pivskom kvascu i to je vec puno bolje i jace.

    ReplyDelete
  5. U pravu si skroz. Ja sam nažalost sastav proučila tek posle kupovine (po default-u sam očekivala da nova formula bude bolja a ispada suprotno). I ja sam čula da su Solgar super, vidim da ih ima na iherb.com

    ReplyDelete
  6. ja sam koristila solgar i stvarno mi je kosa brze porasla.ne mogu da procijenim je li bolji kvalitet kose jer sam radila keratin. sad sam uzela doppel herz haar intensiv koji za razliku od solgara ne sadrzi MSM.Koliko znam MSM je zasluzan za rast kose.oba sadrze aminokiseline samo razlicite.Ja sam svoju kosu mjerila i porasla je za 1,5 mjesec oko 5 cm.Moja kosa stvarno sporo raste,ne znam je li zbog solgara ili keratina.

    ReplyDelete
  7. E da kažem i ja nešto na owu temu.

    Ja sam, sticajem okolnosti, uspela da dodjem do Hairfinity tableta za koje proizvođač kaže sledeće:" Hairfinity Hair Vitamins are formulated with essential nutrients for healthy hair growth. Our vitamins nourish your hair from the INSIDE OUT. Most customers report positive results in the first month."

    Gledala sam razne vlogove, čitala silne recenzije i odlučila (usled velikog oštećenja kose i šišanja na kratko) da moram da ih probam.

    Stigle su veoma brzo. Naručila sam 6 kutija od jednom, jer je tako isplativije. Odmah sam počela sa koríščenjem. Posle mesec dana ništa. Posle 2, zaprepašćenje. Kosa je toliko počela da mi opada, da mi je došlo na glas da urlam. Onda sam odlučila da pokušam još mesec dana, računajući da je to zbog prečestog farbanja i onog oštećenja kose sa početka komentara, medjutim opadanje se pogoršalo. Čim sam prestala da ih koristim, sve se vratilo u normalu.

    Moj savet svima koji žele da im kosa raste brže:
    -NIKAKVE TABLETE. RICINUS ZAKON.

    Srdačan pozdrav

    N. ♡♥♡

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. ja imam potpuno drugačije iskustvo sa Hairfinity za samo mjesc dana kosa mi je vidno narasla, i raste mi puno nove kose, jedina mana što su preskupe, pa pokušavam naći neke jeftinije da su bar upola dobre, ili ti Natalija još uvijek imaš svoj ostatak da mi ih prodaš?? ;) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na žalost, poklonila sam ih sestri. Ali veruj mi, poklonila bih i tebi. Ne povratile se nikad više :D

      Delete
  11. Moj savet kvalitetna ishrana - moj nacin je solarna ishrana. Koga interesuje, na srpskom jeziku ce naci samo gledanje u sunce, a to nije to.Generalno mogu da preporucim riblje ulje omega 3 u kombinaciji sa uljem nocurka, pivski kvasac, mumio, polen i propolis. To su isprobane, efikasne stvari. Nisam pristalica upotrebe vitamina i minerala.

    ReplyDelete