Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstructor


Ovaj proizvod sam pominjala na blogu više puta, ali nikad nije dobio odvojenu recenziju, pa evo prilike :) Ovo je tipičan predstavnik proteinskog rekonstruktora koji je na tržištu više od 10 godina. Spada u srednje jake proteinske rekonstruktore (ima i jačih, recimo Aphogee) i može vam biti dobar ako mučite svoju kosu na razne načine. Namenjen je obnavljaju oštećene kose, funkcija mu je "punjenje" dlake keratinskim kompleksom koji imitira prirodne proteine koje ste izgubili usled oštećenja. Ima prilično dobre recenzije na Internetu.

Proizvod se nanosi na opranu kosu i po uputstvu drži pet minuta. Ja sam K Pak uvek držala 10-15 minuta ali ne više od toga jer mislim da nema potrebe. Posle ispiranja može da se stavi neki laganiji hidrantni regenerator. Ovaj proizvod ne bi trebalo koristiti stalno već samo prema potrebi (pošto i nije klasičan regenerator, nego rekonstruktor). Košta oko 15-20 EUR u zavisnosti od mesta kupovine, ima ga i u Srbiji (doduše malo teže se nalazi) a može se poručiti i online (ako naručujete sa feelunique.com i naplate vam carinu ne zaboravite da skenirate list na kome se vidi iznos carine jer će vam istu Feeluniqe refundirati).

Podsetnik: O značaju proteinskih rekonstruktora, kao i o hidrataciji pisala sam u ovom tekstu: Stragetija za spašavanje spržene kose - 7 koraka

Sam proizvod izgleda kao gusta bež pasta i po mirisu podseća na prezrele banane :> Ja sam uvek imala dobar rezultat sa ovim proizvodom i mislim da je dobar ako imate oštećenu kosu (ako vam kosa nije oštećena verovatno nećete primetiti razliku). Glavni efekat je - vlas će biti ispunjena (sitne rupice i neravnine), biće ojačana, elastičnija i lakše će se oblikovati i "primati" frizuru. Dosta mi je pomogao kada mi je kosa bila najoštećenija. Ako ste kosu izmučili nečim ili imali katastrofu bilo koje vrste (problem sa farbanjem ili nekim hemijskim tretmanom) onda je ovo dobar SOS proizvod. Ako vam je potrebna hidratacija, Joico ima drugi proizod Intense Hydrator koji se može upotrebiti odmah iza K Pak ili pak koristiti nezavisno.



Da bi ovakav proizvod dobro delovao, potrebno je da na kosi nemate naslage silikona i raznoraznih preparata tako da možete pre njegove upotrebe da kosu operete nekim od šampona za dubinsko pranje.

Proizvod je pH optimizovan što je vrlo važno kako bi uopšte delovao. Joico na pakovanjima navodi pH vrednost proizvoda kao i veličinu molekula aminkoiselina (MWS - molecular weight and size).

Postoji i set od četiri proizvoda koji se može naručiti online (šampon, rekonstrutkor, hidrator, leave in proizvod) koji je odličan uvod u Joico. Imala sam taj set i mislim da je dobar za isprobavanje proizvoda i da biste videli da li vam i šta odgovara.



Oštećenja kose mogu nastati usled internih faktora (korišćenje lekova, promene u metabolizmu), kao i eksternih  (hemijski tretmani, termalno oblikovanje, farbanje, uticaj sunca, vetra, značajne promene nivoa vlažnosti vazduha itd). Pod uticajem ovih faktora kosa se oštećuje i dolazi do gubitka aminokiselina - da biste ih nadoknadili potreban vam je proizvod sa odgovarajućom strukturom aminokiselina i sa odgovarajućom veličinom molekula koji zapravo mogu da penetriraju u vlas. Joico je patentirao svoj Quadramine Complex koji bi trebalo da predstavlja upravo to - kompleks hidrolizovanih proteina odgovarajuće strukture koji mogu da "rekonstruišu" vlas i nadoknade gubitak prirodnih proteina. Ova pitanja su još uvek su u velikoj meri predmet stručnih diskusije ali evo kako to Joico objašnjava pomoću jedne korisne ilustracije:

Ilustracija preuzeta sa zvaničnog Joico sajta www.joico.com

Teoretski - zvuči logično da je potrebno gubitak prirodnih aminokiselina nadoknaditi pomoću nekog proizvoda koji ih sadrži - međutim, neće svi molekuli aminokiselina moći da pentriraju u unutrašnjost dlake. Joico navodi da Quadramine Complex sadrži kombinaciju molekula različitih veličina - male (zelena boja na slici), srednje (plava) i velike molekule (crvena) te da na ovaj način vrši popravku više različitih vrsta oštećenja (na površini i u unutrašnjosti dlake). Uzalud imate rekontstruktor koji ima proteine ako oni nisu adekvatne veličine. Drugo bitno pitanje je naelektrisanje, a Joico obećava da su u okviru Quadramine Complexa zadovoljena oba preduslova da on zapravo bude efektivan (i veličina i naelektrisanje molekula).

Da li volite brend Joico, jeste li probali nešto? :)



1 comment:

  1. meni ovo pakovanje nije nicemu..kao prosecno drugstore pakovanje.i ne svidja mi se parafin u sastavu..

    ReplyDelete