Utisci sa Sajma kozmetike - april 2014.


Tokom ovog vikenda (26. i 27. april) održava se Sajam kozmetike u Beogradu. Ja sam danas bila na Sajmu i preneću vam ukratko svoje utiske. Ulaz na Sajam košta 350 dinara, a radno vreme je od 10 prepodne pa do 20h. Po veličini je sličan prošlogodišnjem. Dobra vest je da ima nekih izlagača kojih prošle godine nije bilo - tu je štand Diksona sa sniženim cenama proizvoda, zatim Goldwell čije su cene takođe snižene (recimo, 500 ml Kerasilk Ultra Rich Treatment za 1200 dinara, što je sasvim ok cena) kao i Avene.

Bitna informacija - cene Alexandar Cosmetic nisu snižene (sem ako ne kupujete robu iznad 100.000,00 dinara). Alexandar Cosmetics je izložio svoje proizvode u prizemlju Sajma - tu su NYX (gde je bila ogromna gužva), zatim Amika, Macadamia, GHD itd. Uz kupovinu bilo kog Amika proizvoda dobijate veliku torbu - ceger sa karakterističnim Amika šarama (na slici gore). I ja sam dobila tu tobru i mogu da kažem da je ok. Na licu mesta možete isprobati Amika pegle koje koštaju 5.500,00 do 7.000,00 dinara a Amika nudi i druge različite uređaje za stajling.





Standardno je veliki izbor lakova za nokte i kozmetičke opreme za manikir/pedikir. Vrlo su povoljne cene na štandu Prima kozmetike, a između ostalog imaju povoljna ulja (npr avokadovo za 500 dinara!). China Glaze lakovi su oko 380 dinara i imaju ogroman izbor boja. Na Sajmu možete naći i čisto makadamijino i arganovo ulje. Gerovital ima sajamski popust, kao i UltraSun i Kozmetika Afrodita. Tu su i GHD, Diva,  Babyliss pegle i uvijači za kosu, izbor je zaista veliki.

Mogu se kupiti Serical maske od 1 kg i koštaju 300 dinara.




Ja sam na Sajmu kupila dve stvari - Amika Beauty Junkie Kit, i Dikson Herbelan masku od 1 kg (slika dole). Generalno kozmetika postaje sve dostupnija (većina onoga što vidite na Sajmu zapravo se može poručiti i online) tako da nije više "drž-ne-daj" tj.  "sad ili nikad" situacija za kupovinu :)) kao što je možda bila pre 5-6 godina. Što znači - prošetajte Sajmom opušteno i eventualno potražite negde popust ili testere. Verujem da će Sajam svakako biti najinteresantniji profesionalcima (kozmetičarima, frizerima). Sajam je veliki pa preporučujem da u torbi ponesete sok/čokoladicu pošto može postati zamorno i zatreba vam neko osveženje. 

Amika Beauty Junkie Kit sam platila 2.690,00 dinara i ima pet mini Amika proizvoda (šampon, masku, ulje, sprej za suvo pranje , sprej za feniranje) + šarene nalepnice za nokte. Puno vas je hvalilo Amika proizvode pa sam rešila da ih napokon isprobam. Uz ovo sam dobila na poklon gorepomenutu Amika šarenu torbu.

Dikson Herbelan je jedno od mojih najomiljenijih pakovanja ikad, i cena mi je bila ok  (s obzirom na to koliko će mi dugo trajati) - 1.400,00 dinara za jedan kilogram proizvoda.

Većina brendova jesu profesionalni brendovi  - ako očekujete recimo Max Factor, L'oreal itd. može se desiti da se razočarate - takvih proizvoda na Sajmu jednostavno nema. Ali ako rešite da sebi kupite dobar fen ili četku za feniranje, onda je ovo takoreći idealno mesto.



Jeste li vi bili na Sajmu, kako ste se proveli? :)


6 comments:

  1. Lepo si se ponovila bas :))!
    Ja sam bila danas, svasta nesto sam kupila :).
    Bila sam na Dikson standu, imaju dosta toga. Da li si pisala o tom pakovanju vec? Iskreno nisam ispratila pa cisto da pitam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trudila sam se da ne preterujem sa kupovinom :) Dikson Herbelan je jako dobra maska, bez silikona, recenzija je ovde http://negakose.blogspot.com/2010/01/dikson-herbelan-maska-recenzija.html

      Delete
  2. I ja sam bila,ali nešto kratko,a odkako sam drastično skratila kosu više ne gledam spravice,maske i ulja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i to je dobro : ) Racionalnije rasporedjujes vreme : )

      Delete
  3. Ja nisam stigla juče da odem, danas maraton pa se dvoumim, jer mene šminka najviše interesuje.. i lakovi za nokte, al što kažeš, nije više sad il nikad momenat za kupovinu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, dobro je za razgledanje ali bez pritiska jer sve ionako moze da se kupi polako i natenane - online :) Mada za razgledanje lakova je lepo sto jes-jes.. Mene je malo pustila manija za lakovima a trudim se da manje trosim na kozmetiku, nagomilala sam mnogo stvari.

      Delete