New in (kozmetika i svašta-nešto :)


Retko u postovima izlećem iz okvira tematike nege kose ali evo takvog jednog posta danas u kome ću vam pokazati neke stvari koje sam kupila u proteklih mesec dana. Tu je i nešto šminke, kozmetike za lice a i malo garderobe (ne plašite se, nemam ambiciju da postanem Zorannah :) :>


Na nekom od naših blogova pročitala sam pohvale za Vichy Aqualia Thermal hidrantni serum za lice i morala sam da ga napokon kupim. Izgleda da sam kupila neku stariju verziju, ali nije bitno - koristim ga par dana i sviđa mi se jako. Moj omiljeni brend za negu lica je Avene, a sada sam kupila Avene blagi piling za čišćenje. Imala sam ga i ranije, dobro čisti lice a da nije previše grub. Sviđa mi se i miris i tekstura i sve. Desno od njega je Panthenol hidrantna krema za lice koju sam kupila u Lilly-ju, koja uopšte nije bila skupa. Reč je o proizvodu češkog brenda Altemed - verovatno ste primetili ovu liniju, bazira se na pantenolu a cene su prilično povoljne. Ovo je krema sa pantenolom, aloe verom i kolagenom i pokazala se do sada skroz ok jedino što mi ipak masti lice mrvicu više nego što bih želela.


Dr.Hauschka maska za čišćenje lica sa glinom je odlična i povremeno u apoteci kupim neku kesicu (košta oko 200 dinara). Generalno maske sa glinom jako prijaju mom licu (mešovita koža, proširene pore) pa ni ova maska nije izuzetak.

China Glaze nijansa je "Seduce me", zaljubila sam se u tu boju čim sam je videla i morala sam da je imam. Uhvatila me bila neka opsesija da moram da kupim neki lavanda lak za nokte, ali svetliji :) Bilo mi je žao da dajem novac na Essie, pa sam na kraju završila sa ovim S-he nijansa broj 247, s tim što je ipak tamniji od onoga što sam želela.


Još nisam nabavila Maybelline Baby Lips ;p ali dočepala sam se Labello Lip buttera Vanila i Makadamija. Kupila sam dva u Sarajevu - nega usana je solidna, miris je lep. Ipak nije sad nešto ekstra poseban, poseban je jedino po tome što ga nema kod nas :> Solidna mazalica ali to je sve.


Ovu olovku sam takođe dugo želela. Reč je o NYX "Push up Bra" olovci - sa jedne strane je olovka za obrve (postoji samo jedna, univezalna nijansa) a sa druge strane higlighter koji daje push-up efekat i koristi se u uglovima obrva i očiju (kao na slici). Rešila sam da posvetim malo više pažnje obrvama, idem kod kozmetičarke da mi ih oblikuje, trenutno sam u fazi puštanja i kao pomoć za to koristim jedan recept sa ricinusovim uljem o čemu ću takođe pisati uskoro.


Ovo su novi regeneratori koje imam, kupovina je bazirana na pohvalama od koleginice sa posla kao i na tome što se o nekima od njih dosta piše na blogovima. U sredini je Garnier Pure and Shine za neutralisanje efekata tvrde vode, što je tema kojom ću se u narednom periodu baviti na blogu. Ova Velnea mi fantastično miriše! Nisam probala nijedan od njih još uvek. Nagomilala sam previše proizvoda pa ću pokušati da maksimalno smanjim kupovinu proizvoda za kosu.


I još tri jeftina regeneratora koje sam skoro kupila i koje sada isprobavam:


Koža lica mi se jako masti i sklona je sjaju tako da sam uvek u potrazi za proizvodima koji bi mi to ublažili. MAC blot puder mi je za to najbolji ali ga trenutno nemam. Kupila sam Aurin Shine Killer ali ga još nisam isprobala, imam neki problem sa otvaranjem pakovanja. Levo je Essence All about mat koji sam kupila pre dve nedelje jer ga je pohvalila Jelena sa bloga MojNeseser i za sad sam oduševljena. Odličan proizvod a uopšte nije skup. Imam ga u torbi sa sobom stalno.


Ovo su nove sandalice iz Zare :)


U Sarajevu sam kupila i ovu Sisley torbu. Uvek sam zamišljala da je taj Sisley neki užasno skup brend (barem im je kozmetika jako skupa) tako da nikad i nisam gledala njihove modele, međutim ova torba mi se mnogo dopala i videla sam da su im cene odeće i torbi manje-više ok.



I za kraj nešto što nisam baš lepo uslikala a što želim poslednjih xy godina :) U pitanju je kopija Herve Leger haljine, plava ombre. Ja sam opsednuta ovim modelom haljina generalno ("trakaste"), imam da izjavim da skida tri do pet kg kad se obuče automatski :) Zaista, lepo zategne sve. Dugo sam želela ovu haljinu i morala sam da je kupim pre ili kasnije. Imam crnu "trakastu" haljinu Balašević i to mi je jedna od omiljenih ikad tako da sam pretpostavila da će i ova biti dobra.


Eto, to je bio moj mali delom ne-kozmetički izlet, nije bilo mnogo strašno nadam se :))

26 comments:

  1. Zar ti nemaš još jedan blog? :D Mislila sam da je ovaj za kosu skroz, a drugi je za sve od glave do pete i jos šire malo *volim postove sa homemade stvari i još više volim da nerviram ljude koji mi kažu da je to skupo i glupo i beskorisno i da se mažem blatom, da živim u srednjem veku *kah, kah ko se ponaša tako kah kah* i pored hemije i gotovih proizvoda, ja mućkam ovo što će mi uništiti kožu i kosu, a meni kosa još zdravija i duža muhaha :D Nego.. Da se vratim ja na temu :D Velnea makadamija balzam sve pohvale sa moje strane. Pantenol krema za lice je super, super i zimi i leti i uvek. Samo što meni stvori bubuljice :D Ne znam zašto i vijam sastav u nadi da ću otkriti šta mi je to zasmetalo ili da postoji neki sastojak koji loše reaguje sa sastojkom kojeg sadrži moja umivalica Svašta mi pada na pamet u poslednje vreme. Ali je meni bila lagana i sredila mi je isušene delove lica tokom zime. Top balzam je nekada bio divan, divan, divan, a sad mu je promenjen sastav, pa sad nisam nešto oduševljena.. Garnier Fructis obožavam, ali taj balzam nisam probala i jedva čekam tu temu koju ćeš obrađivati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam drugi blog ali razmišljam šta ću s njim :p Nisam pametna. A ovde ima i proizvoda za kosu pa rekoh neka bude ovde. A imala sam povremeno ovakve postove na blogu i ranije :)

      Delete
    2. Ma zadrži ga :) Piskaraj možda tamo o svemu što se ne tiče kose, a ovde uvedeš New In za proizvode za kosu koje si kupila, koji se pojavili u svetu, kod nas i tako, a na onom drugom sve ostalo od garderobe preko kozmetike za telo i lice do svezaka :D (Pratim i taj blog :DDD) . Moje pamćenje je kratkoročno i selektivno :D One supee postove za homemade maskice i prskalice upamtim i ne zaboravljam nikad :D

      Delete
    3. Haha, da tamo samo i do svezaka stigla lol Ne znam, objektivno jako je teško kvalitetno pisati i jedan blog, a kamoli dva :)

      Delete
  2. Gde ja kupljena haljina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butik 13, Knez Mihajlova :) Ima više modela i boja pa može da se proba. Imaju i stranicu na FB

      Delete
  3. Mene zanimaju balzami,konkretno ovaj garnier fructus,ovaj ultra duox sam probala al smo bili u nekoj cudnoj vezi love and hate :) pa ne znam dal opet da ga probam za dubinsku samo,al otom potom,zanimajume ovi jeftiniji bazami still za farbanu kosu i ovaj top balzam znam da sam koristila ko tinejdzerka :) i bio je odlican al cula sam da su ga skroz promenili,pa tako da ga nisam ni kupovala vise.Zanima me bas tvoje misljenje.I da jel sadrze silkone still i top?p.s cula sam da still slatki badem ima predivan miris na zvake :) pa i ako nije neka nega oprosticu mu zbog mirisa :) jos samo da nema silikone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Still Slatki badem samo zbog mirisa da kupiš, nećeš pogrešiti sigurno :)) Prelepo miriše, na žvake. Ima valjda najjednostavniji sastav ikad, i ne sadrži silikone. Što znači da je jako lagan i mogao bi biti dobar za pranje kose regeneratorom (co-wash). Top balsam sadrži mineralno ulje i Hydrolized protein, ali takođe nema silikone. I Genera nema silikone. Nisu sad to neki balsami koji daju spektakularne rezultate ali mogu biti dobri za osobe koje izbegavaju silikone, ili koriste blage šampone, bez SLS itd. Biće teksta i više detalja o njima uskoro :)

      Delete
    2. Hvala,uff ako je takav miris onda mora biti proban za ovo letnje vreme da mirisem na zvake hahaha.MOgla bi napisati i koji su ph da znamo bas za te balzame pa da dopunis kolekciju sa ph proizvodima,sjajno pises sve svidja mi se mnogo,konkretno nisi od onih blogerki koje namecu neke proizvode,amo iskazes sta ti se svidja i sta ti odgovara.

      Delete
    3. Hvala :) Što se tiče pH, to i mene zanima, ja za sad imam samo one trakice za merenje pH ali ne mogu sa njima da dobijem neki posebno precizan rezultat... Raspitaću se još malo u vezi toga, ili ću da kontaktiram proizvođače, ako žele da mi pošalju.

      Delete
    4. E, da, to sam baš danas pomislila da ti napišem. Imaš i od najskupljih do najjeftinijih stvari, o svemu daš sud, kažeš šta tebi odgovara, zašto da, ne i sve po redu... ali ne namećeš da se mora ovo ili ono striktno izbegavati, samo ovo kupiti i slično. Daš sastave, pa sad ko šta voli da koristi, izbegava, na njemu je da izabere.

      Delete
    5. Hvala,bas me zanima koji ph,mozda ce glupo zvucati al me zanima da li taj slatki badem ima ikakvu negu iako ima kako ti kazes osiromasen sastav,da li pruza ikakvu hidrataciju?

      Delete
    6. Hvala JF, ja se trudim da ispoštujem različita mišljenja i stavove što je više moguće :) Svako ima pravo na svoj stav po različitim pitanjima nege, jer su i kose prilično različite.

      Anoniman, iz mog ugla (jako suva i oštećena kosa) prilično malo. Jedino mislim da bi bio dobar za kosu koja je baš zdrava.

      Delete
    7. Pise da je za ofarbanu kosu :) pa sam kontala da mozda ima neke efekte barem za rascesljavanje i za neku pristojnu hidrataciju da kosa nije bas suva nakon njega :) pa sam morala da pitam,a veliko je pakovanje,a bas bi ga probala zbog tog mirisa na zvake :) Nekad je mozda bolje kad je sastav osiromasen nego kad je jaci jer nekad znaju hemije koliko da pomognu toliko i da ostete kosu :)

      Delete
  4. Labello Lip Butter! <3 ^_^ Imam ga, meni je ok, mirisljava mazalica. :)
    Haljina je prelepa!!! Mnogo mi se dopada!!!
    A Vichy serum ( da li starija ili novija varijanta ) cu morati da kupim jedan dan, drago mi je sto vidim pozitivne utiske. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnx, nisam smela da obučem haljinu, da ne pravim konkurenciju Zorannah, pao bi server od broja poseta :PP

      Dobar je Vichy :) Nisam baš ljubitelj Vichy proizvoda iskreno, ali za sada mi se ovaj serum sviđa

      Delete
  5. Haljina je divna! Nasmijala si me rečenicom: Tu je i nešto šminke, kozmetike za lice a i malo garderobe (ne plašite se, nemam ambiciju da postanem Zorannah :) :> :DDD

    ReplyDelete
  6. Gde nalazis hauska masku u kesicama? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo sam kupila u apoteci kod mene u Vranju, a pretpostavljam onda da u bilo kojoj apoteci ili parfimeriji gde moze da se kupi Dr.Hauschka moze da se kupi i maska u kesici :) Imaju i ona probna mala pakovanja za vecinu proizvoda, kao i ovu masku

      Delete
    2. Ja znam da je maska u kesici deo probnog seta. Ne znam da se prodaje odvojeno. Ali nije loše.

      Delete
  7. baš mi se dopada China Glaze lak za nokte :D
    i ova NYX olovka za obrvr/highlighter :D
    i Sisley torbu ti želim ukrasti :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnx :) Torbu sam jednostavno morala da kupim, mada sam i torbe pocela da gomilam :-/

      Delete
  8. Volim new in postove, sve mi se sviđa :) Par proizvoda odavde imam (balzame, essence mat puder, shine killer). Garnier balzam mi je užasan, bukvalno ni ne očešljam kosu lakše, što mi radi svaki, čak i najgori balzam... "Poseban je jedino po tome što ga nema kod nas", haha, ima istine u ovome, bar ja uvek neverovatno želim neki proizvod kog nema kod nas, onda stigne, budem srećna par dana i shvatim da nije ništa specijalno :))) Baby Lips mi se još uvek sviđa <3 Jedva čekam da pišeš recept o tome za obrve, ja svoje puštam više od godinu dana, jedva da su mrdnule s mrtve tačke...

    ReplyDelete
  9. Sisley je vrlo luksuzna francuska kozmetika, a modna kuća Sisley je "sestra" Benetona, brend iz Benetton grupe. Zbunjujuće, ali eto.
    Jedino zajedničko im je ime:). Imaš Sisley radnju (odeća) u Beogradu. Sisley kozmetika se sad prodaje i u nekim Jasmin parfimerijama.

    ReplyDelete