New in (Feel Unique, Batiste, Dikson, LRP...)


Danas pišem o proizvodima iz Feel Unique porudžbine kao i o još par stvarčica koje sam nedavno kupila i koje ću koristiti u narednom periodu. Za one koje zanima kako se naručuje sa Feel Unique i kako se radi povraćaj PDV-a i carinskih troškova pogledajte post koji sam objavila pre nekoliko dana


Možda ste primetili da se u Liliju napokon pojavio Batiste sprej za suvo pranje za nas tamnokose. Ove sprejeve po boji kose dugo sam gledala na stranim blogovima i mislila sam da se nikada neće pojaviti kod nas, kad - eto iznenađenja. Kupila sam "Deep and Brown" varijantu a postoje još dve - za plavuše i "medium" brinete. Trenutna cena je 559 dinara u Liliju. Sa belim šamponima za suvo pranje uvek postoji doza rizika da niste lepo iščetkali sve - "obojeni" šamponi bi trebalo da reše taj problem. Isprobala sam ga jednom, efekat mi se dopao ali takođe sam uspela da malo ofarbam garderobu ;d pa mislim da je ovde potrebno ipak malo vežbe za korišćenje. 

Mini zeleni Batiste sa slike sam pokupila od brata, išao je kao dodatak uz Svet kompjutera :) Obožavam travel-size pakovanja šampona za suvo pranje, mislim da su jako praktična (favorit mi je inače Amika).



Na mom penzionersko-septembarskom petodnevnom (lol) letovanju u Leptokariji sam skroz slučajno ulovila poslednji primerak zelenog Sunsilka u nekom supermarketu. Ako ste čitali moj istorijat nege kose onda se možda sećate da je ovo meni bio jedan od najvažnijih proizvoda kada mi je kosa bila u stvarno užasnom stanju. U Srbiji ga odavno nema. Namenjen je hidrataciji suve i kovrdžave kose, daje lep oblik kosi bez otežavanja. Sjajan proizvod koji košta svega 2,5 evra. Koristim priliku da se izvinim što nisam uspela da donesem još koji (a želela sam) u drugim radnjama ga nije bilo a tražila sam svuda :-/ Ipak, ako skoknete recimo do Soluna u šoping, imajte ovu stvarčicu u vidu.  



Johnson's Melt Away penušavu kremu za čišćenje lica sam takođe kupila u Grčkoj i jedino žaljenje koje imam u vezi ove kremice je - što ih nisam kupila više :) Koštala je oko 3-4 evra i odlična je, čisti lice a ne isušuje. Šteta što ih nema ko nas. 

Dontodent Pink Grapefruit "limited edition" pastu za zube kupila sam u DM-u jer me zaintrigirao naziv. Miris i ukus paste jesu baš kao "pink grejpfrut", lepo osvežava na malo drugačiji način i interesantna mi je za povremeno korišćenje (moji favoriti su inače Colgate Herbal i Elmex). 


Palmolive Warm Vanilla je novi gel za tuširanje koji sam kupila iz radoznalosti i uz očekivanje da će biti sladak. Na moje iznenađenje, ovo nije slatkasta vanila na koju smo navikli već za nijansu "oštriji" miris začinske vanile, divan. Jako mi se dopao za ove jesenje dane.


Dikson Structur Fort ampule su nešto o čemu sam na blogu pisala dosta. Trenutna cena im je oko 140 dinara i ako imate uništenu/spaljenu kosu preporučujem vam da ih nabavite. Kosa je posle korišćenja glatka, sjajna i izuzetno lako se fenira, posle feniranja dobijate rezultat kao da ste bili kod frizera. Idealne za poroznu kosu i popunjavanje rupica u vlasi.


Avene Hydrance Legere je moja omiljena dnevna hidrantna kremica koju koristim godinama. Međutim, svaka njena kupovina mi je udar na budžet (košta oko 2.500 dinara) pa sam posle nekih dobrih recenzija odlučila da ipak promenim malo i kupim nešto jeftiniju La Roche-Posay Hydreane Legere kremu (košta oko 1.500 dinara). Koristim je par dana i utisak je za sada da je nešto teža od Avene (malo više masti ali mi je i lice mekše).


Kerastase Ciment Thermique sam takođe puno pominjala na blogu tako da je ova kupovina samo obnavljanje zaliha za predstojeći period - radi se o mleku za zaštitu i rekonstrukciju kose koje se aktivira pod uticajem toplote (fena ili pegle). Fenomenalna stvar za ljude koji se feniraju i/ili peglaju. Moj favorit kada su u pitanju proizvodi za zaštitu kose od toplote.


Na kraju, još jedno obnavljanje zaliha - častila sam se malo - Philips Kingsley Elasticizer Limited edition u pink pakovanju povodom 40 godina postojanja proizvoda. Elasticizer je originalno napravljen za tretiranu i oštećenu kosu Odri Hepbern. Nanosi se na navlaženu kosu pre pranja (barem 20 minuta) a može se i prespavati sa njim. Meni je odličan kada idem kod frizera jer frizerke nemaju strpljenja da čekaju da mi maska stoji na kosi tako da ja negu "odradim" pre pranja Elasticizerom. Pošto sam u poslednje vreme postala čest posetilac frizerskih salona onda mi nešto ovako baš treba. Ovaj proizvod ima sjajne recenzije i sa moje strane zaista topla preporuka, jedini faktor "minus" je - cena. 

Post je malo duži, izvinjavam se :)) Za sutra da najavim na blogu nagradnu igru - za jednu od vas paketić Stevan Still :)


17 comments:

  1. Mene je taj novi Sansilk bas, bas razocarao, nije ni nalik starom Sansilku. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i ja gledam sastav, sećam se da je u starom bila aloe vera a ovde nema...

      Baš sam htela da ti donesem jedan, mislila sam da ga još nisi nabavila ali ok :) Još ako, kao što kažeš, to uopšte više nije to :-/

      Delete
    2. Da, da, u starom je bio ekstrakt aloe vere, a ova nova formula je ,,bogata'' jeftinim sastojcima :( Super je ako se koristi da smanji volumen i stisa kosu, ali na definiciju, nista. Mada, devojke kazu da je zeleni Elidor (turski Sunsilk) identican kao prvobitni. Kad te put povede u Tursku, ,,dovuci'' mi koju bocicu tog Elidora :)

      Delete
    3. Haha pa bila sam u Turskoj :) Ali vidis na pamet mi nije palo da trazim taj Elidor :))) Kuglu zemaljsku ima da obidjemo a Sunsilka nema nemaa :))) :P :P

      Delete
  2. Gdje se sve mogu kupiti ampule?
    Hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Beogradu možeš da ih kupiš u Balkanskoj ulici, ispod hotela Moskva, radnja sa frizerskom opremom, proizvodi se vide u izlogu.

      Što se tiče Niša, neko je na blogu ostavio sledeći komentar "U Nišu ih imate u parfimeriji Avon koja se nalazi u Zoni III"

      Takođe ih ima redovno na Sajmu kozmetike u Beogradu, a neki Dikson proizvodi mogu da se poruče online preko hair shopa Cvrle www.cvrle-hairshop.com

      Ne znam kakva je situacija sa zemljama u okruženju, znam da ih je ranije bilo u Hrvatskoj

      Delete
    2. Hvala, ja sam čitateljka iz Bosne, ali često sam u najdražem mi Beogradu :*

      Delete
    3. Nema na čemu :* A Dikson mislim da je stvarno super... pa iskoristi priliku kad si u BG da probas nesto :)

      Delete
  3. Super proizvodi za kosu.

    ReplyDelete
  4. Noviteti su super :). Ova Johnson's Melt Away penušava krema za čišćenje lica me jako interesuje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je, kad/ako idem u Grcku kupicu je opet :))

      Delete
  5. Kerastase i Philips Kingsley <3 Odlično si se ponovila, a ja definitivno moram isprobati taj hvaljeni Elasticizer :D

    ReplyDelete
  6. Koja je fora sa suvim samponima? Nikada i nisam koristila, koliko su dobri? Kako funkcionisu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su super, produže period kada ne pereš kosu (što je dobro jer se kosa manje isušuje zbog sulfata u šamponu i stilizovanja) i praktični su kad nemaš puno vremena ili želiš da produžiš trajnost frizure (npr. isfeniraš se kod frizera, sa ovim imaš frizuru dan duže :) Oni su "puderasti" pa privremeno sakriju masnoću tako da kosa izgleda manje prljavo

      Delete
  7. Zdravo, Jelena

    Za početak, sve pohvale za blog! Sjajne recenzije, kao i savjeti za njegu kose.
    Što se tiče proizvoda za kosu, tvoji favoriti su i moji - Elasticizer i Ciment thermique.
    Poslije čitanja mnogih pozitivnih recenzija na netu o Elasticizeru, između ostalih i na ovom blogu, odlučila sam da ga probam i naručila sam malo promo pakovanje u okviru Body and Shine kita (jer cijena full size pakovanja i nije baš zanemarljiva). Nedavno sam uradila ombre na kosi, pa su mi krajevi dosta suvi i tražila sam proizvod koji će ih koliko toliko oporaviti, a ako uspije da ih približi po kvalitetu nefarbanom dijelu moje kose, onda sam rekla sebi da ću definitivno da se ofarbam u moju omiljenu, plavu boju :) Malo je reći da sam oduševljena ovim proizvodom! Držala sam ga na kosi 2 sata, umjesto preporučenih 20 min. i već tokom ispiranja sam primijetila da mi je kosa nevjerovatno glatka a kad sam je osušila (prirodno, bez fena), čak je i reakcija mog muža bila: Wow, kosa ti je kao svila! :D Već gledam da uzmem sad full size pakovanje, ali čekam neki popust na feelunique ili lookfantastic, jer ih ionako daju dosta često.
    Sledeći proizvod koji je must have za sve osobe koje feniraju i/ili farbaju kosu je Kerastase Ciment Thermique. Dok sam se fenirala i koristila taj proizvod, zaista nisam imala ispucalih krajeva (mada, ja pazim kako to radim, jačina fena mi je na sredini, kao i temperatura i još ga udaljim nekih 10 cm od kose) i tada sam mogla da odložim posjetu frizeru bar za 6 mjeseci, što je spas za sve nas koji puštamo kosu.
    Ovi proizvodi jesu malo skuplji u odnosu na one koje većina koristi, ali zaista vrijede toliko i toplo ih preporučujem svima koji maltretiraju svoju kosu ;)

    Veliki pozdrav!

    Suzana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cao Suzana, apsolutno se slažem :)) Jesu skuplji ali barem zaista imaju efekta. Ciment Thermique se po meni i isplati, s obzirom na to koliko dugo traje.

      Taj set na feelunique je super za isprobavanje :) Ja sam 'prezalila' pare i kupila sam ovo veliko pakovanje da budem mirna neko vreme.

      Drago mi je da citas blog, veliki pozdrav! :*

      Delete