Baby puder i drugi saveti za odlaganje pranja kose



Kada se na forumima povede razgovor na ovu temu, obavezno se pre ili kasnije javi neko ko se pita čemu uopšte razgovor o tome i, nije li jednostavnije "odvojiti par minuta i oprati kosu", negoli stavljati na nju sve i svašta. Ovaj argument ima smisla samo pod uslovom da imate kratku i retku kosu, ali u svim ostalim slučajevima - saveti za "quick fix" itekako su dobrodošli. Često pranje kose naročito je pogubno za suvu kosu kojoj po prirodi stvari nedostaju masnoće koje uklanja šampon. Nekad je kačket ili kreativna frizura sa maramom za ljude sa ovim tipom kose itekako dobro i, dugoročno gledano, pametno rešenje.

- Najrasprostranjeniji savet tiče se baby pudera. Ne morate davati puno para za neki "brendirani", puder je puder, tako da je i "Kosili" ok. Utrljajte puder u koren kose kako bi upio masnoću. Ne treba ispirati vodom, ali potrudite se da ga raščešljate i da otresete suvišni puder.

- Još jedan predlog za instant rešavanje problema prljave kose je korišćenje listića za upijanje masnoće koje inače koristite za lice. Artdeco, Clinique, MAC i mnogi drugi imaju ovakve listiće u svojoj ponudi pa, ako ih već koristite za lice i imate u svojoj torbi, imajte na umu da mogu da vas delimično spasu ako sretnete nekoga koga niste planirali ;)

- Upotrebite proizvod na bazi alkohola koji će upiti masnoću i osvežiti kosu. Na primer, antibakterijski gel za čišćenje ruku ili maramice za dezinfekcije ruku. Takođe, ne zaboravite, kada su proizvodi sa alkoholom u pitanju, neizostavan je - lak za kosu.

- Skupite kosu ili ispletite riblju kost, tako će vaš problemčić biti teže uočljiv

5 comments:

  1. Ja imam kosu nesto ispod lakta, i perem je svaki dan (i zimi), i negujem i uvek imam oblikovanu frizuru. Jednostavno ne mogu da podnesem kad se raspadne frizura a i vec osecma da krece da mi se masti narednog dana. I stvarno ne razumem zene sa strokavim kosama, treba izdvojiti 10 minuta dnevno da se kosa opere, malo duze da se osusi, ali mislim da svako moze svojoj kosi dnevno da odvoji 45 minuta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam skroz ravnu kosu, osisanu na asimetricni paz. Posto sam bukvalno tek izasla iz puberteta - 15,5 god. - kosa mi se masti baaas , bas brzo. Problem je bio kad idem u skolu pa sam je prala svaki drugi ili svaki dan. I od toga su se, naravno, veoma ostetili krajevi. Krajevi suvi, teme masno. Sad pokusavam da pustim kosu, ali moram iznova i iznova da se sisam da bude zdrava opet. Peglu sam jedva 3 puta koristila u zivotu, a fen u poslednje 2 godine nikako. A moram i maske od maslinovog ulja , meda i zumanaca da stavljam. :/ Molila bih urednicu bloga da mi preporuci neki sampon (cula sam da su Stillovi savrseni) ili da mi kaze kako da napravim prirodni (bez ikakve hemije). Zaista koristan blog! :)

      Delete
  2. tako potrošiš čak 22 sata mesečno na sušenje kose.
    Ako pereš svaka 3 dana kao svako normalan samo 7

    ReplyDelete
  3. Da li bebi puder moze da steti korenu dlake na glavi i da li moze da izazove opadanje kose? Unapred zahvalna!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po meni i iz mog iskustva ne, bebi puder ne stvara takve probleme :)

      Delete