Kako da vam frizura traje duže?

Platili ste feniranje kod frizera ili ste pravljenju frizure kod kuće posvetili par sati i - logično je da želite da vam traje što duže. Evo par saveta o tome kako da to i postignete:
  • Maksimalno izbegavajte da dodirujete kosu rukama - nemojte prstima prolaziti kroz kosu, dodatno "nameštati" i "popravljati" frizuru i takođe zabranite drugima da vas preterano "pipkaju" po kosi :))) (mada će to biti teško ako redovno pratite naše savete :d)
  • Nabavite šampon za suvo pranje kose. Već smo pisali o SET puder-spreju koji se koristi u ovu svrhu. Naprskajte suvi šampon, ostavite da deluje par minuta i potom ga iščetkajte. Preporučujemo da postupak obavljate u kupatilu kako biste napravili što manji nered. Takođe predlažemo da koristite poseban češalj jer će postati beo od ostataka suvog šampona i biće neupotrebljiv dok ga detaljno ne operete i očistite. Sprej za suvo pranje kose je zaista praktičan i investicija koju svakako preporučujemo.
  • Neka upotreba leave-in regeneratora bude minimalna. Takođe, što je maska koju koristite masnija, kosa će vam se brže isprljati.
  • Nabavite kapicu za tuširanje ili kosu tokom tuširanja pažljivo umotajte u neku staru majicu. Ako imate vremena - možete se kupati u kadi - to smanjuje mogućnost da kosa dođe u kontakt sa vodom u odnosu na tuširanje.
  • Vežbanje je jedan od glavnih problema - da biste iole umanjili prljanje kose neka bude potpuno sakupljena i stavite rajf kojim ćete skloniti šiške.
  • Spavajte na satenskoj a ne na pamučnoj jastučnici - kosa će vam se manje petljati jer više "klizi" niz jastučnicu pa će se oblik frizure duže održati.


No comments:

Post a Comment