Četiri frizure za dugu kosu (za zimske proslave i praznike)

Došlo je vreme zimskih praznika i proslava, a mi vam predlažemo da ovog puta zaobiđete ravnu ispeglanu/isfeniranu kosu ili lokne i da za sledeću specijalnu priliku probate nešto novo.


1. "Vodopad" pletenica

Ovu frizuru smo videli na sajtu LoveMeagan. Ukoliko imate šatiranu kosu, ovo je pun pogodak.

Pogledajte kako se pravi.



2. Talasasta kosa

Zaštitni znak Barbare Streisand sedamdesetih godina je bila kosa sa sitnim talasima, a pošto je bila veoma popularna i devedesetih, verovatno ste i vi bar jednom imali ovakvu frizuru u detinjstvu. Ove godine sitni talasi su se vratili na velika vrata, a mogli ste da ih vidite na zvezdama kao što su Fergie i Tyra Banks. Ako izuzmemo jedan veliki minus (a to je da oštećuje kosu u određenoj meri) ova frizura ima mnoge prednosti. Kosa dobija na volumenu, duže deluje čisto, a izgleda neobavezno i efektno.

Pravi se tako što celu kosu (po mogućstvu blago vlažnu) ispletete u sitne kikice, nanesete penu za kosu i posle nekoliko sati raspletete. Druga, mnogo brža opcija ja podrazumeva da imate peglu za kosu koja ima teksturu za talasanje. U tom slučaju na dobro prosušenu kosu nanesite sredstvo za zaštitu kose od toplote, odvojite kosu u pramenove debljine 5 cm, isprskajte lakom i pritiskajte peglom od vrha na dole. Držite peglu na jednom delu pramena oko desetak sekundi. Ako nemate vremena, dovoljno je da samo površinski sloj i vrhove unutrašnjeg sloja prođete peglom.


3. "Mašna"

Lady Gaga se pojavila s ovom frizurom 2008. godine, a ubrzo zatim su i svi ostali poželeli da naprave mašnu u kosi. Ako još uvek niste probali da napravite ovu frizuru, pripremite ukosnice, elastičnu gumicu i lak za kosu.

Pošto je teško nevizuelno objasniti kako da je napravite, predlažemo da pogledate ovaj tutorial.



4. Polu-uvijen rep

Frizura koju su nosile manekenke na reviji modne kuće Carven u oktobru je idelna za nestrpljive i zauzete. Pravi se brzo i jednostavno, a možete je nositi i na posao/fakultet, i u specijalnim prilikama uz haljinu koja otkriva ramena.

1) Napravite nizak rep.

2) Provucite rep kroz deo kose iznad gumice. Gotova frizura!

3) Eventualno možete pre nego što provučete rep da odvojite jedan pramen debljine 2cm iz unutrašnjeg dela kose i njime kasnije obmotate gumicu kao na slici gore.


Pogledajte i galeriju zimskih frizura za godinu 2012!



1 comment: