New in (Redken, Cosmo, Fa, spirulina...)


Danas vam pišem o par stvarčica koje sam kupila ovih dana. Maska koja ima odlične recenzije, i koju sam morala da probam pre ili kasnije, je Redken Extreme Strength Builder proteinska maska za obnavljanje jako oštećene kose. Miris ove maske me vratio X godina unazad kada sam prvi put koristila neke proizvode iz Redkenove Extreme linije (plava linija namenjena oštećenoj kosi). Košta oko 17 EUR, što nije baš povoljno, ali se nadam da će rezultati korišćenja biti dobri. Miris je genijalan.


Nešto što sam dugo želela i napokon kupila je Save The Blow Dry kapa za tuširanje. Prema nekim istraživanjima, žene u proseku nedeljno provode više od dva sata fenirajući kosu. Prilikom tuširanja su potrebne prilične mere opreza da bi isfenirana kosa zadržala oblik. "Save the Blow Dry" kapa ima spoljni plastični omotač dok je iznutra superupijajući sloj koji bi trebalo da smanjuje uticaj vlage i kondenzacije kako bi kosa ostala potpuno ista kao i pre tuširanja. Kapa je prilično prostrana a super je što može da se koristi i za zagrevanje maski za bolju delotvornost tako što se jednostavno okrene iznutra (tako da je plastični sloj uz glavu a frotirski spolja).



Ovako izgleda kada se okrene iznutra:


Kapu sam naručila na FeelUnique, a dobila sam na poklon i par testera:


Na LongHairCare forumu mnogo članica pije spirulinu radi poboljšanja imuniteta i opšteg zdravstvenog stanja, ali i zbog boljeg kvaliteta kose. U poslednje vreme se osećam dosta umorno, generalno ne volim ovaj period kad se pomera sat  a i kreće sezona prehlada pa sam bila u potrazi za nekom vrstom prevencije. Spirulina je plavo-zelena alga koja je veoma bogama proteinima i svrstava se u grupu tzv. "super foods". Takođe, nalazi se na listama namirnica koje se preporučuju onima koji imaju problema sa opadanjem kose pa je iz tog razloga popularna na forumima koji se bave negom kose. Važna osobina je i da utiče na povećanje nivoa energije. Matoriji među vama (kao što sam ja :)) spirulinu možda povezuju sa Božen cosmetics : > i nekim čudotvornim preparatima za mršavljenje, ali u poslednje vreme sam dosta čitala o spirulini i ona ne zaslužuje taj negativan imidž iz devedesetih ;) Spirulina u prahu se čak koristi za homemade maske za kosu. Moguće da ću o njoj pisati odvojen post u skorije vreme.


Fa Almond Greek Yoghurt je novi gel za tuširanje čiji mi je naziv zvučao primamljivo pa sam naravno morala da ga kupim :) Trenutno je u DM-u akcija da se na dva kupljena Fa proizvoda dobije popust. Isprobala sam ovaj gel i fin je, koža je mekana posle korišćenja i miris je interesantan.


Ono što o meni ne znate jeste da sam opsesivni čitalac novina oduvek :)  Na sreću, od kad postoje Internet i blogovi nismo osuđeni na kupovinu magazina i verujem da se u proseku kvalitetnije informacije (o kozmetici i modi recimo) mogu naći u direktnim iskustvima i postovima blogerki (bilo domaćih, bilo stranih). Jedan medij zamenio je drugi - poenta je ista - da volimo da čitamo i da se informišemo :) E sad, i pored Interneta ja i dalje imam naviku da MORAM da kupujem i nešto u štampanom obliku. Uvek sebi kažem da neću više ali to je jače od mene : > I uvek se pokajem ali eto.


Tako da, u ovom "New in"-u i novembarski Cosmopolitan. U ovom broju Cosmo ima 16 strana više nego ranije. a po istoj ceni, što je pohvalno. Uz svaki primerak dobija se različiti komad Essence šminke, mene je zapao neki Essence lip balm u svetloljubičastoj boji koji mi se i ne dopada previše. Isplati se kupiti ovomesečni Cosmo ako imate priliku da lepo izaberete komad šminke koji ide na poklon. Unutra su testeri za Nivea Color Care and Protect šampon (jeej, nisu ulošci ;d). Inače, Cosmo povremeno ima jako dobru ponudu za pretplatu, gde uz pretplatu dobijete neki paketić kozmetike. Ponuda iz ovog broja mi se ne sviđa ali zato je par brojeva ranije bila genijalna - za relativno malo para se dobijala i pretplata i dosta Vichy kozmetike - sve u svemu, mislim da vredi pratiti ove ponude.

Ranije, dok nije bilo puno dobrih blogova i sajtova, stvarno sam kupovala mnogo novina raznih vrsta. Odlično pamtim stare hrvatske Cosmopolitene i uvek mi je bilo nekako tužno kad uporedim hrvatsko i srpsko novinarstvo (mislim na magazine prvenstveno) jer mislim da je hrvatski Cosmo oduvek bio mnoogo bolji - bolje kolumne (Miljenko Jergović, Rujana Jeger...), bolji i smisleniji kozmetički saveti, sve. Tu i tamo i dalje kupujem naš Cosmo, jednostavno iz navike, ali kao što rekoh iz nekog razloga mislim da nikad neće biti kao hrvatski. Mislim da u našem Cosmopolitanu (kao i u Srbiji generalno) caruje "ja tebi - ti meni" negativna selekcija i da je svako u tom Cosmu tu iz razloga što  "zna nekoga ko zna nekoga" i da tu suštinski kvalitetnih novinara i izbora tema - nema. Npr. nema strasti pri pisanju o kozmetičkim temama niti pravog iskustva i to se u tekstovima oseća - zato su mi od ušminkanih fotošopiranih magazina draži iskreni postovi čak i na nekim polusklepanim blogovima (nije bitno!) - ali strast i energija su tu.

Kao ilustraciju ove teze da nepomenem da uz Cosmo ovog meseca ide Cosmopolitan karijera dodatak. Volim da čitam i o takvim temama i baš sam se zainteresovala za taj dodatak i bio je jedan od motiva kupovine. Ali avaj - unutra su većinom predstavljene karijere marketing menadžera, brend menadžera, PR-ova... iskreno nešto što je prosečnom čitaocu totalno nezanimljivo. Drugo, ne grade svi karijeru u oblasti marketinga pa da nas samo to zanima. Ima u Srbiji i uspešnih žena biologa, hemičara, matematičara... Ali tu opet dolazimo do "ja tebi - ti meni" principa - za neke je stvar prestiža biti u Cosmopolitanu i slikati se za novine, pa naravno da ćemo prvo staviti one od čijih reklama jedemo 'leba :)) - PR-ovi, brend menadžeri proizvoda koje reklamiramo i tome slično...  Kažem, u hrvatskom Cosmu svoje mesto u vidu kolumne je imala literarna veličina kao što je Miljenko Jergović dok stranice srpskih "prestižnih" magazina služe za međusobno vraćanje usluga d: Još jedna iritantna pojava su nasilno pisani "blogovi" i "chatovi" jer je digitalizacija sada in, pa se to stavi pro forme da se ispoštuje akutelna tema. Koliko sjajnih, talentovanih novinara ima koji bi istinski originalno i kvalitetno obradili te teme? Ja znam bar nekoliko. Ali oni naravno nikada neće pisati za Cosmo, jer u njemu principa konkurencije (po mom skromnom mišljenju naravno) - nema.

----------------------------------

Nagradna igra povodom petogodišnjice bloga je završena, a sutra u 20h ću objaviti dobitnika :)

12 comments:

  1. Selila sam se jedno 5 puta i stalno sam sobom vukla moju kolekciju hrvatskih cosmopolitana. Kad sam se udala i kad smo pravili mesta u stanu za bebu, morala sam konačno da ih se rešim, duša me bolela. Sad mi samo krivo što ne povadih kolumne Jergovićeve bar u jednu fasciklu. Ono su bile prave briljantne minijature. Simo, Ribafish i ostali su opet davali svoj pečat, bilo ga je sjajno čitati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, nisam luda ipak haha Da, to je bilo ŠTIVO :)

      Delete
  2. Dobar izbor :) Nadam se da ce se Redken maska pokazati dobro pa da uskoro citamo recenziju. I ja sam odustala od casopisa, svaki put iste nezanimljive teme, svaka druga stranica je neka reklama, kao da je sve prevedeno sa nekih stranih casopisa pa se uopste ne uklapa u zivotni stil i potrebe u Srbiji...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, baš to za prevode koji se ne uklapaju, kao da je većina tekstova takva.

      Masku sam stavljala sinoć i baš mnogo mi se dopala :)

      Delete
  3. Gde nabavljas redken proizvode? :-)

    ReplyDelete
  4. A koji su dodatni troskovi(carina,postarina) na ovu cenu od 17e? Koliko je ti je na kraju izasla cena pakovanja sa svim troskovima? Hvala unapred

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carinu sam platila ali carinu ti posle vraćaju (detaljno u ovom postu: http://negakose.blogspot.com/2014/10/narucivanje-sa-feelunique-iskustva.html), tako da od dodatnih troškova ispada još onih oko 70 dinara koje ti pošta naplaćuje.

      Takođe Redken proizvodi mogu da se kupe i u Hair shop-u Cvrle u Beogradu

      Delete
    2. Gde se nalazi Hair shop Cvrle u Bg? :)

      Delete
    3. Evo sa njihove kontakt stranice, ima ih na dosta mesta: :)

      KONTAKT

      SLAVIJA

      Beogradska 4,
      011/2433-304

      CENTAR
      Nušićeva 7
      011/630-1166

      VOŽDOVAC
      Jove Ilića 197
      011/398-9328

      BANOVO BRDO
      Zrmanjska 1
      011/357-2722

      NOVI BEOGRAD
      Bulevar Zorana Đinđića 64/a (GTC zgrada)
      011/313-9993

      Cvrle by Kerastase
      Beogradska 4
      011/243-2036

      Cvrle - Idea Extra
      Omladinskih brigada 100
      063/721-0243

      Delete
    4. Uglavnom ja znam za radnje na Slaviji i na Novom Beogradu (te dve sam videla i znam da tamo mogu da se kupe proizvodi raznih brendova)

      Delete
  5. Hvala ti puno, iz Ns sam pa da znam gde da posaljem sestru da mi kupi par stvarcica :)

    ReplyDelete