Objašnjenje postupka: Trajno ispravljanje kose

Mnogo je onih koji žele da uvek imaju urednu i ravnu kosu. Ako ste dovoljno hrabri i ako imate frizera od poverenja možete se usuditi da isprobate proceduru zvanu trajno ispravljanje kose. Ovaj postupak je sve popularniji ali to sa sobom nosi i izvestan rizik - ima frizera koji su nedovoljno iskusni ali svejedno pružaju ovu uslugu. Zato je važno da se što više informišete i da istražite što više opcija. Zahvaljujući našim ljubaznim drugarima iz frizerskog salona Pelos u Podgorici (možete if potražiti i na Fejsbuku!) danas se detaljnije upoznajemo sa postupkom trajnog ispravljanja.

Korišćen je preparat marke Alfa Parf - HydraTexture Straighten Relaxing Cream. "Osnovu ovog preparata čine mikro sunđeri koji garantuju optimalnu hidrataciju. Postoje dve vrste ispravljanja - hladno ispravljanje (za prirodno pravu kosu) i vruće ispravljanje za postizanje izuzetno glatke kose", kažu nam u salonu.



"Ovaj tretman služi da se ispravi, poboljša i smanji volumen prelomljene, suve, kovrdžave, grube ili jako guste kose. Po urađenom ispravljanju možete da očekujete ravnu kosu koje će se ponašati baš kao prirodno ravna, neće se uviijati po vlažnom vremenu, lako ćete je češljati i imaćete osećaj nežne kose." Ispravljena vlas ostaje trajno ravna a izrastak počinje da pravi problem posle 6 do 12 meseci zavisno od tipa kose i tada se postupak može ponoviti.

Evo kose na kojoj je rađeno trajno ispravljanje (moram da dodam da je jaako slična mojoj kosi - prim. autora :-) :


Krema se nanosi na pramenove (kosa se najpre deli na sekcije) i to 1 do 1,5 cm od kože glave. Tokom delovanja vodi se računa da kosa ostane uviek ravna i istegnuta. Vreme delovanja kreme na kosu zavisi od kvaliteta dlake: 20-25 min za kosu koja nije tretirana i 10-20 min za kosu koja je tretirana. Ne preporucuje se za tretiranu kosu blajhanjem jer moze doci do oštećenja!


Razlika izmedju hladnog i vrućeg ispravljanja je,u tome što se kod vrućeg ispravljanja koristi topla presa kod koje temperatura ne sme preći 180 stepeni. Pritom se svaki pramen tokom ispravljanja presom naprska većom količinom Hydra Texture Heat Protector (preparat za zaštitu kose od dehidratacije). Sistem zaštite koje preparati sadrže osigurava da vam tretman ne ošteti kosu već da ona bude meka glatka, ravna i sjajna.


Pošto se ispere Hydra Texture Straighten Relaxing Cream, kosa se suši do 80% uz korišćenje fena. Potom se pegla, a pošto se potpuno ispravi peglom prelazi se na neutralizaciju - nanosi se preparat Hydra Texture Neutralizer.


Evo konačnog rezultata:



Kosa je ravna, sa manje volumena i sa povećanim sjajem. Tretman se uspešno izvodi na farbanim prirodnim kosama, ali se ne preporučuje ako ste farbani u jako svetlo plavo, blajhani ili ako vam je kosa jako oštećena. Postupak traje od 3 do 5 sati zavisno od dužine i gustine kose.

Mi smo oduševljeni rezultatima, kosa devojke zaista izgleda prelepo!




5 comments:

  1. gdje se moze da kupi ovaj preparat

    ReplyDelete
  2. gde mogu da narucim vec dugo trazim neki preparat, da li je dobro za devojcice?

    ReplyDelete
  3. Koliko kosta ovo u Frizerskom s. Pelos ?

    ReplyDelete
  4. nikad ovo nemojte raditi u salonu Alexa la vie.....ali NIKAD!!!!!

    ReplyDelete