Head & Shoulders šampon

Head and Shoulders prvi put se pojavio na tržištu SAD 1961. godine, u plavo-zelenoj bočici, kao rezultat desetogodišnjeg istraživanja kompanije Procter & Gamble. Aktivni sastojak u ovom šamponu bio je cink piriton 1% (a to je i dan danas).

Cink piriton (na etiketi: zinc pyrithione) ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo. Medicina još uvek nije dala konačnu reč kada je u pitanju uzrok nastajanja peruti, ali se zna da cink piriton smanjuje perut tako što deluje na određene gljivične naslage poznate pod nazivom "malesezija" (malassezia).

Postoji i Extra Strenght formula Head & Shoulders šampona koja koristi drugi aktivni sastojak - selenijum sulfid.

Od nedavno se u našim prodavnicama može kupiti i Head & Shoulders regenerator (na slici).

Važno je da znate sledeće: Ako želite da povećate efektivnost Head & Shoulders šampona ostavite ga da deluje na glavi pet minuta. Trebalo bi da se koristi dva puta nedeljno a onda kada se perut umanji može se preći na korišćenje jednom nedeljno.

Zanimljivo je da se na nekim forumima pominje da ga ljudi koriste za pranje lica (!) kako bi rešili određeni dermatološki problem.

Šta vi mislite o Head & Shoulders šamponu, jeste li ga probali?



12 comments:

  1. Ako imate perut najbolje resenje je Selsun Blue.:)

    ReplyDelete
  2. Da,i najbolji je. Ja kada sam koristila Head&Shoulders sampon nisam koristila balzam i kosa mi je bila odlicna. i opet cu poceti njega da koristim.

    ReplyDelete
  3. Ja ga koristim i bez balzama jer kosa svakako bude meka, lako se raščešljava,prelepo miriše i nema peruti. Najbolji je.

    ReplyDelete
  4. najgori sampon,stvara masni sloj na skalpu

    ReplyDelete
  5. katastrofa sampon

    ReplyDelete
  6. Jos kao klinka sam ga koristila, kupovala nam mama jos kad je izasao. Secam se da je bio prejak za oci, a i sad gledam jednu drugaricu, ima previse suvu kosu, a 'hvali' se kako koristi Head&Shoulders. Ma haos. Uopste mi ne izgleda primamljivo, a i secam se koliko je jak, te 'traume' iz klinackih dana uvek ostaju upecatljive.

    ReplyDelete
  7. Meni je odgovarao samo onaj prvi "classic clean 2in1", koji kombinuje sampon i blazam. Nikada nisam imao peruti, nisam imao neke iritacije.

    ReplyDelete
  8. Samo sam ga jednom prilikom koristila i nikad vise mi nece pasti na pamet. Upravo suprotno od svega sto predstavlja, dobila sam perut posle samo jedne upotrebe. Nisam mogla da verujem. P.S. Svaka cast za blog, sjajna si. :)

    ReplyDelete
  9. Par puta sam bila prinudjena da ovim samponom operem kosu - uzas! Kosa bezivotna, nikakva, a jos mi se i perut pojacala. Mada, znam ljude kojima odgovara.

    ReplyDelete
  10. Bas sam probala ovaj sa slike. Skoro sam dobila perut i nepodnosljiv svrab temena. Svrab je nestao posle prvog pranja a perut posle par korscenja. Odlicni samponi. Takodje daju volumen, sto meni ne treba ali eto. :]

    ReplyDelete
  11. Svakome drugacije deluju njihovi samponi. Meni Head&Shoulders nekad deluje dobro, nekad ne.
    Npr. u zimskom periodu kao da mi "isusi" kosu. Cak sam primetio da mi se od njega mnogo brze masti kosa, pa moram svaki drugi dan da je perem. Dok kad stavim sampon od komprive, komotno mogu da izdrzim 3 dana bez pranja.

    ReplyDelete