Saveti za negu kose poput Blake Lively



Blake Lively iz serije Gossip Girl mnogima služi kao modna inspiracija. Njena kosa u mnogim epizodama izgleda zaista sjajno. Mada, ruku na srce, ponekad deluje i kao nedostižni ideal - naročito kada stilisti u seriji stave dosta ekstenzija. "Blake je plavuša a njena kosa ima i sledeće podtonove: boja kajsije, tole med nijanse i nijansa jako svetloplave", kaže frizer Rona O’Connor koja o kosi Blake Lively brine još dok je ova bila tinejdžerka.

Blake je prirodno plava, a njena frizerka joj dodatno posvetljuje kosu. Takođe joj radi tretman za dodavanje sjaja na svakih 5-6 nedelja i izvlači pramenove na tri meseca.
Što se glumice tiče, poput mnogih televizijskih i filmskih zvezda, ona kaže da obožava Kerastase proizvode. Ovo su saveti njenog frizera, Rone O Connor:

1) "Posle pranja, nemojte grubo trljati krajeve peškirom. Ovo će podići kutikule i učiniti da kosa postane porozna i beživotna. Umesto toga, tapkajte kosu peškirom i tako upijajte vodu."


2) "Proizvodi za stajling, naročito oni koji sadrže silikone, mogu da stvore naslage i otežaju kosu. To sprečava regenerator da deluje. Upotrebite blagi clarifying šampon za farbanu kosu jednom nedeljno ili na svaka četiri šamponiranja."



3) "Uradite dubinski tretman regeneratorom na dve nedelje. Ja volim Kérastase Masquintense za tanku kosu i Rare Elements El' Treatment.- ima vrlo 'spa' miris."

4) "Zaštitite svoju boju od sunca, feniranja i toplote leave-in tretmanima, Za plavuše sa oštećenim krajevima volim Kerastase Ciment Thermique - obnavlja kosu iznutra i veoma je lagan."
5) "Ako želite dugu kosu poput Blake, skratite krajeve pola centimetara na šest do osam nedelja kako biste sprečili njihovo cvetanje."

Koristimo priliku da vas podsetimo da je na kosa.rs sajtu u toku nagradna igra! :)

No comments:

Post a Comment