Nexxus Emergencee Polymeric Reconstructor

U ovom tekstu pisali smo o proizvodima koji služe za rekonstrukciju jako oštećene kose. Jedan od jako hvaljenih proizvoda ove vrste je Nexxus Emergencee Strenghtening Polymeric Reconstructor. Ako ste nešto baš baš gadno zabrljali sa kosom, onda je ovo proizvod koji rešava datu situaciju ;) Na našem tržištu nažalost i nema puno proizvoda ove vrste. Nexxus je prisutan ali se malo teže nalazi ili jednostavno ne žele da ga prodaju zato što se sa njim u salonima rade tretmani koji su, naravno, skuplji. To sve znači da nažalost morate da budete domišljati i da nađete sajt isporučuje ovaj proizvod u Srbiju. Meni ga je drug doneo svojevremeno iz SAD jer sam jednostavno morala da ga isprobam zbog svih dobrih recenzija koje sam čitala na Internetu.

Ovaj rekonstruktor nije za one koji već imaju lepu kosu ali bi želeli da je samo malo poboljšaju. On je napravljen za kosu koja je toliko oštećena da se lomi i kida. Na sajtu proizvođača piše da je on kombinacija polimera, aminokiselina, elastina i kolagena i da se koristi jednom u dve nedelje kod kose koja je hemijski oštećena ili oštećena usled upotrebe pegle i fena. 

Ovo je tipičan proteinski rekonstruktor - dakle, nije maska - koji služi da obnovi strukturu vlasi i, kao takav, ne koristi se stalno. Sa njim popunjavate sitne rupice na oštećenim vlasima i činite kosu jačom. Potom postignutu situaciju održavate nekim drugim, hidrantnim proizvodima i maskama.

Na kutiji piše da stoji na kosi minut ili dva, ali može slobodno i desetak minuta. Takođe, u uputstvu piše da treba koristiti Nexxus šampone što zaista nije neophodno.

Kako se upotrebljava?


Kosa se najpre opere šamponom, mi vam predlažemo da to bude neki od šampona za dubinsko čišćenje pošto tada ovakvi tretmani puno bolje deluju. Onda ostavite Nexxus Emergencee na glavi 10 minuta. Potom još jednom operete kosu nekim običnim šamponom i nanesete hidrantni regenerator (na bočici piše da koristite Humectress koga takođe proizvodi Nexxus, ali, naravno, možete upotrebiti i neki drugi regenerator). Na ovaj način postižete balans između proteina i hidratacije. Ovaj tretman je jako dobro koristiti pre hemijskih tretmana kako bi se kosa ojačala i zaštitila. Pruža efekat nege koji se proteže kroz veći broj pranja i to je još jedan od razloga zašto se ne koristi stalno.


Moji utisci 

 

Kosa je vidno ojačana i sjajna, izgleda puno zdravije. Može se reći da ovaj proizvod prilično ispunjava obećanja i da je zaista dobar za kosu koja je veoma oštećena.

Ako ne pronađete baš Nexxus, pogledajte 'reconstructive' linije drugih proizvođača ili neke od proizvoda iz ovog teksta http://negakose.blogspot.com/2009/12/proizvodi-za-oporavak-ostecene-kose-i.html


3 comments:

  1. ja sam ga koristila... odlican je.. radila sam sa nexxusom.. neverovatni su

    ReplyDelete
  2. gde ima da se kupi?

    ReplyDelete
  3. Postovani, gde moze da se kupi ovaj preparat? Da li postoji neki distributer u Beogradu

    ReplyDelete