Garnier Fructis Butter mask - recenzija

Garnier Fructis Butter Mask je novo pakovanje za kosu prvenstveno namenjeno oštećenoj, kao i "veoma oštećenoj suvoj kosi". Maska sadrži maslinovo ulje, avokadovo ulje i shea buter. Ipak, glavni sastojak koji doprinosi tome da ova maska ima "butter" teksturu je - mineralno ulje (paraffinum liquidum) koje je drugo na listi sastojaka.

Garnierove maske obično imaju oznaku "jedan minut" ili "tri minuta", Butter masku bi trebalo po uputstvu za korišćenje držati pet minuta a lično smatram da je dobro držati je i po 20-30 minuta. Ukoliko imate vremena, umotajte glavu običnom plastičnom kesom, plastičnom folijom ili kapicom i zagrevajte fenom.

Moja kosa posle ispiranja izgleda nahranjeno, sjajno i nije "frizzy". Ipak, očigledno je da ova maska spada u kategoriju malo težih maski te nije preporučljiva za masnu ili normalnu kosu (sem povremenog korišćenja, ako sebi želite da priuštite jedan dobar zimski tretman). Ova maska bi vrlo lako mogla da slepi kosu i važno ju je dobro isprati. Ali ako vam treba maska sa dobrim odnosom cene i kvaliteta, koja će nahraniti vašu suvu kosu tokom zimskih dana, onda svakako imate našu preporuku.

Zanimljivo je da maska ne sadrži silikone (što je ipak retkost za ovaj brend). Miris je klasično Garnierovski voćni što se baš i ne uklapa sa nazivom "butter". Maska je žute boje, po teksturi je masnjikava i očito namenjena suvoj kosi, a u sebi sadrži samleveno seme kajsije (to su ove braonkaste tačkice na slici):




Ima 300 ml i košta oko 360 dinara.

Ocena: 8/10

15 comments:

  1. Штета што не постоји тастер ЛАЈК :)

    ReplyDelete
  2. Sjajna recenzija :) Slažem se sa ocenom.
    Želela sam da napišem nešto slično, pa sam tražeći slike naišla na tvoj blog.
    Sve pohvale!

    ReplyDelete
  3. Hvala najlepse :)

    I ja sam trazila sliku, takodje nisam mogla da nadjem :>

    ReplyDelete
  4. ja sam je koristila i dobra je, obnavlja kosu i divno mirise na voce

    ReplyDelete
  5. jel ne omeksava kosu previse?

    ReplyDelete
  6. Izvinjavam se, tek sam sad videla pitanje. Ako imas normalnu kosu, mislim da bi mogla biti preteska za stalno koriscenje, mozda samo povremeno.

    ReplyDelete
  7. kako moze previse da omeksa kosu keve ti:)?xaxa prvi put cujem da je to neko rekao.....

    ReplyDelete
  8. Jos uvek nisam prezalila svetlo-zeleno pakovanje (isto repair&shine,drzalo se 1min) koje je bilo prisutno na trzistu pre pojavljivanja ovog... Mislila sam da ce ovo biti adekvatna zamena,ali u mom slucaju nije bilo tako...

    ReplyDelete
  9. Meni nije omeksalo kosu, u smislu da postane glatka, leprsava. To sam postigla sa onim Fani pakovanje sa maslinovim uljem, ali sam dodala i pravo maslinovo ulje i jos neka ulja kako bih ubila onaj miris pakovanja koji me gusi.

    Ova maska, kao i svaka maska od Garnijea mi odgovara kada hocu da oblikujem lokne i onda mi 3 dana drzi lep oblik. I definitivno maske treba stavljati 2 puta mesecno. Bar kada se kosa vrati u normalno stanje, ili pak samo malo na mali deo krajeva. Kosa mi bolje izgleda otkako sam pauzirala sa pakovanjima i balzamima, a krenula sa koriscenjem ulja pre pranja. Samo me nervira sto svaka maska ima taj parafin i kosa mi nekako deluje suvkasto zbog toga kada se osusi ili kada je opici sunce, kao da imam nesto na kosi, kao da je nisam oprala dobro, osetim po prstima. Tada izludim.

    ReplyDelete
  10. Zdravo svima. Upravo sam kupila ovu masku,pa imam jedno pitanje. Pise da treba da se stavi na obrisanu kosu, pa me zanima da li mogu da je stavim nakon sto isperem kosu od sampona, dok je jos malo mokra kosa i onda da isperem kosu od maske?

    ReplyDelete
  11. Da, bas tako mozes da uradis. Isperes kosu od sampona, mozes da je ocedis malo tek toliko da ne kaplje voda sa nje i onda stavis masku dok je kosa mokra :)

    ReplyDelete
  12. Onda neka stoji na kosi pet minuta i najobicnije isperes vodom :)

    ReplyDelete
  13. E, hvala ti puno :)

    ReplyDelete
  14. Savršena maska, ali u mom slučaju je imala efekat ako je držim pola sata u peškiru.

    ReplyDelete
  15. Meni ova maska ni najmanje nije pomogla, uopste nisam zadovoljna, bacene pare.

    ReplyDelete